Δήμαρχος Πέλλας: Ξέφυγαν τα κρούσματα- Σήμερα οι αποφάσεις για τα σχολεία (video)

Συναγερμός έχει σημάνει στον νομό Πέλλας, μετά την μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού στην περιοχή.

Ο νομός ανήκει πλέον στις επιδημιολογικά επιβαρυμένες περιοχές μετά και τα 114 κρούσματα κορονοϊού σε εταιρεία κονσερβοποιίας στη Δ.Ε. Γιαννιτσών.

Σήμερα, κλιμάκια του ΕΟΔΥ, θα μεταβούν σε έξι διαφορετικά σημεία της πόλης και θα λαμβάνουν δείγματα από τους πολίτες, προκειμένου να φανεί πόσο έχει διασπαρεί ξ νόσος στην τοπική κοινότητα.

Μιλώντας στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα ΜEGA», ο δήμαρχος Πέλλας, Γρηγόρης Στάμκος, εξέφρασε την ανησυχία του για τον υψηλό αριθμό κρουσμάτων του κορονοϊού. «Ο κόσμος δεν ήταν χαλαρός. Τηρούσε τα μέτρα. Ωστόσο για κάποιο λόγο ξέφυγαν τα νούμερα», σημείωσε.

Παράλληλα, όπως γνωστοποίησε, σήμερα θα υπάρξει, η τελική απόφαση, για το αν θα επαναλειτουργήσουν τη Δευτέρα τα σχολεία της περιοχής. Εν τω μεταξύ, σε τρία δημοτικά, υπάρχει πρόβλημα, καθώς όπως είπε, τέσσερις δάσκαλοι νοσούν από COVID-19. «Πρέπει να περιορίσουμε τη διασπορά. Αν αρχίσουμε να αμφισβητούμε τα πάντα, τα αποτελέσματα δεν θα είναι τα καλύτερα», υπογράμμισε.




Σημειώνεται ότι με εντολή του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά, με απόφαση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Βασίλειου Παπαγεωργίου, καθώς και σε συνεννόηση με τα στελέχη του ΕΟΔΥ που διενεργούν επιτόπιους ελέγχους, αναστέλλεται η λειτουργία της εταιρείας κονσερβοποιίας στα Γιαννιτσά.

thestival.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.