Θεσσαλονίκη: 10 κρούσματα κορονοϊού σε δομή περίθαλψης παιδιών


Συνολικά δέκα κρούσματα κορονοϊού εντοπίστηκαν στο Παράρτημα Αποθεραπείας και Αποκατάστασης Παιδιών με Αναπηρία Θεσσαλονίκης «Ο Άγιος Δημήτριος». Ως φορέας που φέρεται να διέσπειρε τον ιό, εμφανίζεται μια νοσοκόμα του κέντρου.
Χωρίς να παρουσιάζουν συμπτώματα, παραμένουν σε καραντίνα στο Παράρτημα Αποθεραπείας και Αποκατάστασης Παιδιών με Αναπηρία Θεσσαλονίκης (ΠΑΑΠΑΘ), συνολικά δέκα παιδιά που βρέθηκαν θετικά στον κορονοϊό.

Η διασπορά του ιού στη συγκεκριμένη κλειστή δομή περίθαλψης παιδιών με νοητική καθυστέρηση και κινητικές δυσκολίες, ηλικίας 2,5 και άνω, φέρεται να οφείλεται σε μια νοσοκόμα από το επικουρικό προσωπικό, η οποία στο ερωτηματολόγιο που συμπληρώνεται καθημερινά από το προσωπικό, απέκρυψε το γεγονός ότι δύο ημέρες πριν, είχε εμφανίσει πολύ σοβαρά συμπτώματα η αδελφή της.

«Από την πρώτη στιγμή επιληφθήκαμε του γεγονότος και ήδη έχουν περάσει 10 μέρες. Τώρα οδεύουμε προς την ολοκλήρωση αυτής της κατάστασης» αναφέρει μιλώντας στο GRTimes.gr η πρόεδρος του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Κεντρικής Μακεδονίας, Βασιλική Νάκου.

Όπως εξήγησε η κα. Νάκου, ακολουθώντας τις οδηγίες του ΕΟΔΥ έχουν απομονωθεί όλα τα θετικά κρούσματα και έχουν γίνει όλα τα προβλεπόμενα με βάση το υγειονομικό πρωτόκολλο. Μέχρι στιγμής κανένας από τους περιθαλπόμενους δεν χρειάστηκε να νοσηλευτεί, καθώς παραμένουν όλοι ασυμπτωματικοί. Παρακολουθούνται διαρκώς και υπάρχει αυξημένη ετοιμότητα για κάθε ενδεχόμενο, ενώ η περίοδος απομόνωσης των 14 ημερών ολοκληρώνεται το προσεχές Σάββατο.

«Έχουμε πάρει όλα τα προβλεπόμενα μέτρα – από την πρώτη στιγμή και πριν ακόμα το κρούσμα 0 της Θεσσαλονίκης – με απόλυτη αυστηρότητα σε όλο το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας. Με δική μου πρωτοβουλία από την περασμένη εβδομάδα, εντείναμε περισσότερο τα μέτρα και πλέον θερμομετρούνται τέσσερις φορές στη διάρκεια της κάθε βάρδιας οι εργαζόμενοι, από δύο που ίσχυε στην αρχή – κατά την είσοδο τους στην υπηρεσία και κατά την αποχώρηση – ενώ και οι περιθαλπόμενοι θερμομετρούνται από την πρώτη φάση της πανδημίας τρεις φορές την ημέρα» τονίζει η κα. Νάκου, προσθέτοντας πως μετά τα κρούσματα, το προσωπικό χρησιμοποιεί και μάσκα προστασίας εκτός από την προσωπίδα.

Σχετικά με τη νοσοκόμα, επισήμανε ότι θα γίνει έρευνα και θα εφαρμοστεί ότι προβλέπει η νομοθεσία. «Θα γίνει έρευνα ως προς την κατεύθυνση αυτή, με βάση φυσικά και το ότι δεν ήταν ειλικρινής στην απάντηση του ερωτηματολογίου. Αυτό έχει να κάνει με τη νομοθεσία και την έρευνα που θα ακολουθηθεί».

Καταλήγοντας, η πρόεδρος του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Κεντρικής Μακεδονίας, ζητάει από όλους τους πολίτες να προσέχουν πολύ, καθώς τώρα πλέον τα κρούσματα είναι πάρα πολλά και από πολλούς και διαφορετικούς χώρους, ενώ υπάρχουν και πολλά ασυμπτωματικά που δεν εντοπίζονται, παρά μόνο με τεστ. «Αντιλαμβάνεστε όμως ότι τώρα και όλοι μας, με δεδομένο ότι τα ενεργά κρούσματα είναι χιλιάδες, πρέπει να είμαστε πάρα πολύ προσεκτικοί και να κάνουμε πολύ μετρημένες τις μετακινήσεις και τις επαφές μας και φυσικά με την πλήρη προφύλαξη της μάσκας και της απόστασης».

Πηγή: GRtimes

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.