Συναγερμός για 14 μαθητές-αθλητές θετικούς στον κορονοϊό στη Θεσσαλονίκη


Θετικοί στον κορονοϊό βρέθηκαν 14 μαθητές, που φοιτούν σε σχολεία του δήμου Νεάπολης Συκεών. Οι μαθητές είναι παράλληλα αθλητές συλλόγων, διαφόρων αθλημάτων, που προπονούνται σε δημοτικό γυμναστήριο της Θεσσαλονίκης.

Οι 14 μαθητές, αποτελούν τα τελευταία επιβεβαιωμένα κρούσματα της Θεσσαλονίκης και σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση τα παιδιά διασκορπίζονται σε σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Ο δήμαρχος, Σίμος Δανιηλίδης, σύμφωνα με το grtimes.gr, απηύθυνε έκκληση για αυστηρότερη τήρηση των μέτρων.

Το γεγονός αυτό, όπως τα υπόλοιπα κρούσματα που εντοπίστηκαν σε υπηρεσίες

Συγκεκριμένα, αφορούν σε τμήματα του 2ου Γυμνασίου Νεάπολης, του 1ου ΓΕΛ Συκεών, του 1ου Γυμνασίου Συκεών και του 10ου Δημ. Σχολείου Νεάπολης, τα οποία τμήματα έχουν κλείσει άμεσα ενώ στα σχολικά συγκροτήματα έχει γίνει γενική απολύμανση σε όλους τους χώρους των σχολικών συγκροτημάτων, όπως επίσης και στο Γυμναστήριο της Νεάπολης.

Η εμφάνιση των κρουσμάτων σήμανε αμέσως συναγερμό, με τον δήμαρχο Σίμο Δανιηλίδη να δίνει εντολές για άμεση και ευρείας κλίμακας κινητοποίηση, με τον αντιδήμαρχο Πολιτικής Προστασίας Τάσο Τσακιρίδη να συντονίζει τις απαιτούμενες δράσεις παρακολουθώντας από κοντά τις εξελίξεις.

Σε πολύωρη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Γραφείο Πολιτικής Προστασίας με τη συμμετοχή και του αντιδημάρχου Οικονομικών Δημήτρη Ζιγκερίδη, αποφασίστηκε η άμεση επαναληπτική απολύμανση των κτιριακών συγκροτημάτων, του Γυμναστηρίου, αλλά και του κτιρίου του δημαρχείου στις Συκιές, ενώ ταυτόχρονα, διευρύνεται η διενέργεια των προληπτικών τεστ διάγνωσης.

Συνεργεία απολύμανσης «σάρωσαν» όλα τα σχολικά κτίρια του Δήμου Νεάπολης-Συκεών

Συνεργεία απολύμανσης «σάρωσαν» από νωρίς το πρωί όλα τα σχολικά κτίρια του Δήμου Νεάπολης-Συκεών, όπου εντοπίστηκαν κρούσματα Covid-19, ενώ αύριο το πρωί, Δευτέρα 19 Οκτωβρίου,πριν την έναρξη του ωραρίου εργασίας, θα γίνει πλήρης απολύμανση στο δημαρχείο στις Συκιές.

Παράλληλα, σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η διενέργεια προληπτικών τεστ διάγνωσης της Covid-19. Με την ολοκλήρωση των τεστ στον τομέα καθαριότητας, σε προληπτικό έλεγχο θα υποβληθούν αύριο εργαζόμενοι στους τομείς των Μικροέργων, Πρασίνου και οι ηλεκτρολόγοι, και την Τρίτη 20 Οκτωβρίου όλοι οι εργαζόμενοι στο δημαρχείο και στο ΚΕΠ, για να ακολουθήσουν οι εργαζόμενοι στα υπόλοιπα δημοτικά κτίρια και υπηρεσίες.

«Η αυστηρή τήρηση των μέτρων προστασίας αποτελεί μονόδρομο. Απευθύνουμε έκκληση και θερμή παράκληση προς όλους τους δημότες και συμπολίτες μας να σεβαστούμε τους κανόνες υγιεινής ώστε να παραμείνουμε όλοι ασφαλείς και υγιείς», επισημαίνει, σε μήνυμά του, ο κ. Δανιηλίδης, και προσθέτει:

«Η πανδημία του κορονοϊού όχι μόνο χτύπησε την πόρτα του δήμου μας αλλά, με αλλεπάλληλα κρούσματα που εμφανίστηκαν, έχει περάσει το κατώφλι και συνιστά έναν σοβαρό κίνδυνο που δεν πρέπει να υποτιμήσουμε ούτε στο ελάχιστο. Ιδιαίτερα οι ευάλωτες ομάδες των συνανθρώπων μας που πρέπει και οι ίδιοι να επιδείξουν στάση ευθύνης αλλά και όλοι οι υπόλοιποι για να προστατεύσουμε και τους εαυτούς μας και τα αγαπημένα μας πρόσωπα που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες. Τα κρούσματα που εμφανίστηκαν στον δήμο μας, στη συντριπτική τους πλειοψηφία, αντιστοιχούν σε νέους και παιδιά, γεγονός που υποχρεώνει τους πάντες να συνειδητοποιήσουμε ότι ο κορωνοϊός Covid-19 δεν κάνει διακρίσεις και εξαιρέσεις».

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.