Στο «κόκκινο» η Αττική με 250 κρούσματα - SOS από Νίκο Χαρδαλιά


SOS από Νίκο Χαρδαλιά για Θεσσαλονίκη, Ιωάννινα, Καστοριά, Βοιωτία και Σέρρες
Ποιος είναι ο μέσος όρος ηλικίας των νέων κρουσμάτων

Νέες προειδοποιήσεις προς τους πολίτες για την ανάγκη τήρησης των μέτρων για τον κορονοϊό κατά τη διάρκεια της live τακτικής ενημέρωσης για την εξάπλωση της Covid-19 στην Ελλάδα.

Με τον ΕΟΔΥ να ανακοινώνει ότι το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκε νέο αρνητικό ρεκόρ συνολικών μολύνσεων Covid-19 στην Ελλάδα, καθώς επιβεβαιώθηκαν 667 νέα κρούσματα κορονοϊού στην Ελλάδα, Γκίκας Μαγιορκίνης και Νίκος Χαρδαλιάς προειδοποίησαν ότι η κατάσταση παραμένει κρίσιμη.

Ο Γκίκας Μαγιορκίνης, ο επίκουρος καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας, πήρε αρχικά τον λόγο, αναφέροντας πως από τις 667 νέες μολύνσεις, οι 250 εντοπίστηκαν στην Αττική, οι 127 στη Θεσσαλονίκη και οι 30 στη Βοιωτία. Με αναφορές στα επιδημιολογικά δεδομένα χωρών του εξωτερικού, αλλά και με στοιχεία για την Ελλάδα, ο καθηγητής έκρουσε εκ νέου τον κώδωνα του κινδύνου.

Όπως είπε, υπάρχει έως και 20% «συμμετοχή» των νέων στην επιδημιολογική εικόνα των τελευταίων ημερών, επισημαίνοντας πως η ηλικιακή ομάδα των 18 - 39 ετών συμβάλλει στην περαιτέρω εξάπλωση κορονοϊού. Γι' αυτό και απηύθυνε έκκληση προς τα άτομα αυτά για τήρηση των μέτρων κατά της διασποράς κορονοϊού.

«Φοράμε μάσκα, κρατάμε αποστάσεις, αποφεύγουμε συγχρωτισμό με αγνώστους» υπενθύμισε ο καθηγητής, ενώ χτύπησε «καμπανάκι» ειδικά για τους καπνιστές, οι οποίοι διατρέχουν ακόμη μεγαλύτερο κίνδυνο εάν προσβληθούν από τον κορονοϊό.

Χαρδαλιάς: Κρίσιμη η κατάσταση στην Αττική - Ποιες άλλες περιοχές έχουν πρόβλημα

Στη συνέχεια, τον λόγο πήρε ο Νίκος Χαρδαλιάς, υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, κάνοντας αρχικά μια αναφορά στατιστικών στοιχείων για το πώς κινείται ο κορονοϊός στην Ελλάδα, ενώ αμέσως μετά αναφέρθηκε στην ανατροπή της απόφασης για επιστροφή των φιλάθλων στα γήπεδα της Super League.

Επιπλέον αναφέρθηκε σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας που δείχνουν να οδεύουν προς το «κόκκινο», ενώ γνωστοποίησε πως την Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2020 θα μεταβεί στην Καστοριά. Ο κ. Χαρδαλιάς έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για 5 περιοχές και απηύθυνε έκκληση στους κατοίκους των Ιωαννίνων, της Θεσσαλονίκης, της Καστοριάς, της Βοιωτίας και των Σερρών να τηρούν τα μέτρα, καθώς η κατάσταση με τον κορονοϊό μπορεί να γίνει επικίνδυνη.

«Στην Καστοριά υπάρχει επιθετική έξαρση» ξεκαθάρισε ο κ. Χαρδαλιάς. Και πρόσθεσε: «Εχθές ο μέσος όρος ηλικίας των ενεργών κρουσμάτων στη Θεσσαλονίκη ήταν 30 ετών και στην Αττική 33 ετών».

«Στην Αττική η κατάσταση παραμένει κρίσιμα σταθερή και στον κεντρικό τομέα είναι εύθραυστη» είπε ο κ. Χαρδαλιάς. Απαντώντας σε ερώτηση για επιβαρυμένες περιοχές της Αττικής τόνισε: «το Σύνταγμα δεν ξέρω πως προκύπτει. Ο κεντρικός τομέας είναι επιβαρυμένος. Η Αττική είναι σε σταθερή κατάσταση δεν βγάζει μεγάλο αριθμό κρουσμάτων. Λόγω του όγκου και του πληθυσμού που συνοδεύει την μητροπολιτική Αθήνα η κατάσταση μπορεί να ανατραπεί σε λίγα 24ωρα».

Η ανακοίνωση για τα 667 νέα κρούσματα - Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2020:

«Σήμερα ανακοινώνουμε 667 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 88 συνδέονται με γνωστές συρροές και 45 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 26469, εκ των οποίων το 55.6% άνδρες.

» 3613 (13.6%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 10539 (39.8%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

» 87 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 66 ετών. 27 (31.0%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 93.1%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 260 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

» Τέλος, έχουμε 8 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 528 θανάτους συνολικά στη χώρα. 199 (37.7%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 79 έτη και το 96.2% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω».

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.