Παγώνη: Πλήρες το 75% των ΜΕΘ στην Αττική - Στα όριά του το ΕΣΥ


Δεν σταματά ο προβληματισμός στην επιτροπή των ειδικών και την κυβέρνηση από τα σταθερά αυξημένα κρούσματα του κορονοϊού που καταγράφονται καθημερινά στη χώρα μας, καθώς και τη Δευτέρα 26 Οκτωβρίου, όπως και το Σαββατοκύριακο, τα νέα περιστατικά μόλυνσης ανήλθαν σε πάνω από 700, συγκεκριμένα σε 715. Οι ειδικοί τονίζουν ότι όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά για νέα μέτρα, ενώ την ίδια ώρα δοκιμάζονται οι αντοχές του ΕΣΥ, καθώς οι διασωληνωμένοι ανέρχονται σε 95, ενώ συνολικά οι ασθενείς με κορονοϊό που νοσηλεύονται σε δομές του ΕΣΥ ανέρχονται σε 922.

Ενδεικτικό είναι ότι, όπως τόνισε μιλώντας στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» στο OPEN TV η Ματίνα Παγώνη, πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, στην Αττική ήδη είναι καλυμμένο το 70%-75% των ΜΕΘ. Στην ερώτηση εάν μας έχει ξεφύγει η κατάσταση, δήλωσε πως είναι ακόμη υπό έλεγχο, ωστόσο έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για το ΕΣΥ από τις 20 Νοεμβρίου, όταν θα κάνουν την εμφάνισή τους και οι διάφορες ιώσεις. Παράλληλα, η κυρία Παγώνη στηλίτευσε τις εικόνες συνωστισμού που καταγράφηκαν στον εορτασμό του Αγίου Δημητρίου στη Θεσσαλονίκη, τονίζοντας πως αυτές δεν περνούν το σωστό μήνυμα στους πολίτες που έχουν, πλέον, κουραστεί.

Την ίδια ώρα, ιδιαίτερα κρίσιμα θεωρούνται τα επόμενα 24ωρα στις περιοχές της βόρειας Ελλάδας όπου παρατηρείται έξαρση των κρουσμάτων, με περιοχές όπως τις Σέρρες και τα Ιωάννινα, να βρίσκονται μία ανάσα από το να ανέβουν στο επίπεδο 4 του χάρτη υγειονομικής ασφάλειας.

Σαρώνει ο κορονοϊός στους νέους

Στο μεταξύ, κλιμάκια του ΕΟΔΥ αποτελούμενα και από Κινητές Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) πραγματοποίησαν τη Δευτέρα 26 Οκτωβρίου, δωρεάν rapid τεστ σε πολίτες, στην πλατεία Περιστερίου έξω από το Δημαρχείο. Πραγματοποιήθηκαν 989 έλεγχοι, εκ των οποίων ανευρέθησαν 31 θετικά δείγματα (14 άνδρες και 17 γυναίκες), από τα οποία 28 αφορούν σε Έλληνες και τρία σε αλλοδαπούς, με διάμεση ηλικία τα 35 έτη.

Τι θα κρίνει αν θα παρθούν νέα μέτρα - Ποια θα είναι αυτά

Ο κορονοϊός θερίζει τη χώρα και ήδη Αττική, Θεσσαλονίκη, Γιάννενα, Σέρρες, Κοζάνη είναι στο «κόκκινο» και πλέον η κυβέρνηση εξετάζει νέα μέτρα που πιθανότητα να ανακοινώσει τις επόμενες μέρες. Το μέτρο για την υποχρεωτική μάσκα παντού θα χρειαστεί περισσότερο από δέκα μέρες για να αποδώσει. Το ίδιο ισχύει και για την απαγόρευση κυκλοφορίας μετά τις 00:30 αλλά εάν τα κρούσματα «ξεφύγουν» δεν θα υπάρχει χρόνος υπομονής.

Σημαντικό ρόλο αναμένεται να παίξουν οι επόμενες ανακοινώσεις του ΕΟΔΥ για τα κρούσματα κορονοϊού. Η κυβέρνηση ευελπιστεί σε σταθερή ή και καθοδική πορεία των κρουσμάτων. Σε αντίθετη περίπτωση μοιάζει πιθανό να ανακοινωθούν νέα περιοριστικά μέτρα. Κατά πρώτον, φαίνεται πως θα επηρεαστεί εκ νέου το ωράριο στα μπαρ, καφέ και εστιατόρια. Το πιθανότερο σενάριο θέλουν τα καταστήματα εστίασης να κλείνουν από τις 9 μ.μ. Τόπος υπερμετάδοσης του κορονοϊού φαίνεται πως είναι τα καταστήματα εστίασης, συνεπώς, φαίνεται πως το πρόβλημα θα ενταθεί το επόμενο διάστημα με την πτώση της θερμοκρασίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.