Οριστικό: Ανοικτά τα σχολεία στην Κοζάνη - Υποχρεωτική η χρήση μάσκας


Λύση στο «αλαλούμ» που είχε προκύψει νωρίτερα με το άνοιγμα των σχολείων στην Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης, μετά και την επιβολή αυστηρών περιοριστικών μέτρων που ανακοινώθηκαν από την Πολιτική Προστασία λόγω των αυξημένων κρουσμάτων κορoνοϊού, έδωσε αργά το βράδυ της Πέμπτης η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κοζάνης.
Σύμφωνα με πληροφορίες από το kozanimedia.gr, στην απόφαση της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κοζάνης αναφέρεται ότι τα σχολεία θα λειτουργήσουν κανονικά στην περιοχή, με υποχρεωτική χρήση μάσκας από εκπαιδευτικούς και μαθητές.

Το μήνυμα ανάφερει τα εξής:

«Αγαπητές Διευθύντριες, Αγαπητοί Διευθυντές,

Δεδομένης της ένταξης της ΠΕ Κοζάνης στο επίπεδο 4 των προληπτικών μέτρων αντιμετώπισης του κινδύνου διασποράς του κορωνοϊού και εν αναμονή έκδοσης της σχετικής ΚΥΑ, σας ενημερώνουμε ότι οι σχολικές μονάδες της Δ.Δ.Ε. Κοζάνης θα λειτουργήσουν κανονικά με υποχρεωτική χρήση της μάσκας.

Οι εκπαιδευτικοί που μετακινούνται από και προς την ΠΕ Κοζάνης θα προσέλθουν κανονικά στην εργασία τους. Το ίδιο ισχύει και για τους μαθητές που μετακινούνται από άλλες ΠΕ προς τα σχολεία της ΠΕ Κοζάνης.

Παρακαλούμε να ενημερώσετε με κάθε πρόσφορο τρόπο τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές των σχολείων σας.

Προσέχουμε όλοι και παραμένουμε ψύχραιμοι και ασφαλείς.

Καλή συνέχεια στο έργο σας,

Από τη Δ/νση ΔΕ Κοζάνης»

Πώς προέκυψε το «αλαλούμ» με τα σχολεία

Νωρίτερα είχε προκύψει «μύλος» με το άνοιγμα των σχολείων της Κοζάνης καθώς παρά τα αυστηρά μέτρα που επιβλήθηκαν, η ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας υπογράμμιζε πως «η λειτουργία των σχολείων και πάσης φύσεως εκπαιδευτικών δομών συνεχίζεται με υποχρεωτική χρήση μάσκας παντού, ενώ για τα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα (Α.Ε.Ι.) θα ισχύει μόνο η τηλε-εκπαίδευση».

Ωστόσο, την ίδια ώρα, στην ιστοσελίδα του χάρτη υγειονομικής ασφάλειας, για το επίπεδο 4 αναφέρεται επί λέξει: «Σχολεία – Ενδεχόμενη λειτουργία εκ περιτροπής, σε συνδυασμό με τηλε-εκπαίδευση ή μόνο τηλε-εκπαίδευση».

Από την πλευρά του, ο Δήμος Κοζάνης αφού έγινε δέκτης πολλών παραπόνων πολιτών που δεν κατάφεραν να βγάλουν άκρη με το αν θα λειτουργήσουν ή όχι τα σχολεία, ανακοίνωσε:

«Ο Δήμος Κοζάνης διευκρινίζει ότι σε περιπτώσεις που άπτονται υγειονομικών ζητημάτων (κορονοϊός) η αρμοδιότητα για την αναστολή λειτουργίας των σχολικών μονάδων είναι του υπουργείου Παιδείας και του υπουργείου Υγείας».

Σημειώνεται, πάντως, ότι στην τοπική κοινωνία υπάρχουν ήδη έντονες αντιδράσεις μαθητών και εκπαιδευτικών, καθώς θεωρούν αδιανόητο να συνεχιστεί η λειτουργία των σχολείων με την πόλη να έχει μπει στο επίπεδο 4 και να εφαρμόζεται lockdown από το πρωί της Παρασκευής.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.