Κυβερνητικές πηγές: Μετά την αυριανή πρωινή σύσκεψη η απόφαση για διάγγελμα Μητσοτάκη


Σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί το πρωί στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη προκειμένου να αξιολογηθούν τα επιδημιολογικά δεδομένα, να αποτιμηθεί η κατάσταση και να αποφασιστεί η λήψη νέων μέτρων.
Σύμφωνα με το CNN Greece και το ρεπορτάζ της Αμαλίας Κάτζου, μετά την πρωινή σύσκεψη, θα αποφασιστεί, εάν ο πρωθυπουργός θα απευθύνει διάγγελμα στον ελληνικό λαό, στο οποίο θα περιγράφονται νέες παρεμβάσεις και θα τονίζεται πιστής τήρησης των μέτρων.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων έχει καταρτίσει μια δέσμη μέτρων, η οποία διαφοροποιείται ανάλογα με την επιδημιολογική εικόνα των περιοχών που βρίσκονται στο «κόκκινο» σε επίπεδο κρουσμάτων, δηλαδή παρουσιάζουν ιδιαίτερα βεβαρημένο επιδημιολογικό φορτίο.

Κυβέρνηση και ειδικοί παρακολουθούν στενά τα νέα δεδομένα αναφορικά με την εξέλιξη της πανδημίας και η «έκρηξη» των κρουσμάτων που καταγράφηκε την Τετάρτη, πιθανότατα θα οδηγήσει τον πρωθυπουργό στο να αποφασίσει την επιβολή νέων μέτρων.

ΕΟΔΥ: Νέο δραματικό ρεκόρ με 865 κρούσματα - Στους 86 οι διασωληνωμένοι

Όλα αυτά συμβαίνουν τη στιγμή που ο ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) ανακοίνωσε το απόγευμα της Τετάρτης νέα αλματώδη αύξηση των κρουσμάτων του κορωνοϊού.

Ειδικότερα, σύμφωνα με ΕΟΔΥ, την Τετάρτη ανακοινώθηκαν 865 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 82 συνδέονται με γνωστές συρροές και 44 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 27.334, εκ των οποίων το 55,6% άνδρες.

Από το σύνολο των κρουσμάτων, τα 3.672 (13,4%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 10802 (39.5%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.