Έκτακτη τηλεδιάσκεψη Μητσοτάκη με Κικίλια, Τσιόδρα, Χαρδαλιά και Αρκουμανέα


Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την ώρα έκτακτη τηλεδιάσκεψη υπό τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, με τη συμμετοχή υπουργικών στελεχών και επιστημόνων της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας για την εξέλιξη της πανδημίας του κορoνοϊού στη χώρα μας.
Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του CNN Greece, στην τηλεδιάσκεψη λαμβάνουν μέρος ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς καθώς και ο επικεφαλής του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), Παναγιώτης Αρκουμανέας.

Παράλληλα, στις συζητήσεις με τον πρωθυπουργό το «παρών» δίνει και ο επικεφαλής των λοιμωξιολόγων του υπουργείου Υγείας, Σωτήρης Τσιόδρας, ενώ συμμετέχουν και γενικοί γραμματείς του υπουργείου Υγείας.

Η τηλεδιάσκεψη ήρθε ως απότοκο των σημερινών ανακοινώσεων του ΕΟΔΥ, όπου καταγράφηκε νέο αρνητικό ρεκόρ κρουσμάτων του Covid 19, με συνολικά 667 νέες μολύνσεις και οκτώ καταγεγραμμένους θανάτους.

Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε την Τρίτη 667 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα 667 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 88 συνδέονται με γνωστές συρροές και 45 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 26.469, εκ των οποίων το 55.6% άνδρες.

Τα 3.613 (13.6%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 10539 (39.8%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Πλέον 87 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 66 ετών. 27 (31.0%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 93.1%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 260 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 8 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 528 θανάτους συνολικά στη χώρα. 199 (37.7%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 79 έτη και το 96.2% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Το 39,1% των κρουσμάτων μεταξύ 40 και 64 ετών

Κατά την τακτική ενημέρωση του υπουργείου Υγείας για την πορεία του κορoνοϊού στη χώρα, ο καθηγητής Γκίκας Μαγιορκίνης, σημείωσε ότι η επιδημική αύξηση καθοδηγείται από τους πολίτες ηλικίας 18-39 σε ποσοστό 39% πάνω από το αναμενόμενο.

Όπως είπε και τα άτομα ηλικίας 40 με 64 ετών, παρουσιάζουν αύξηση κρουσμάτων κορωνοϊού σε ποσοστό 30% μεγαλύτερο από το αναμενόμενο. Ωστόσο, ο κ. Μαγιορκίνης τόνισε πως μειώνεται το ποσοστό της συμμετοχής αυτής της ηλικιακής ομάδας, υπέρ της ηλικιακής ομάδας 18-39.

Αντίθετα, τόσο τα παιδιά ως 18 ετών, όσο όμως και για τους πολίτες άνω των 65, τα κρούσματα παρουσιάζονται χαμηλότερα από το αναμενόμενο. Για τους 65+ το ποσοστό είναι 40% χαμηλότερο από το αναμενόμενο.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.