Γώγος: Ανησυχούμε για διασωληνωμένους και πληρότητα των ΜΕΘ στην Αττική - Νέα μέτρα στο τραπέζι από το Μαξίμου


Καλεσμένος στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» του OPEN TV βρέθηκε ο καθηγητής Παθολογίας και Λοιμωξιολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών, Χαράλαμπος Γώγος, ο οποίος και μίλησε για τις τρέχουσες εξελίξεις του κορονοϊού τόσο σε τοπικό επίπεδο, μετά τα αυξημένα μέτρα που ανακοινώθηκαν στην Αχαϊα, όσο και στην υπόλοιπη χώρα.
Σύμφωνα με τον κ. Γώγο, το πιο ανησυχητικό στην Αττική είναι ο αριθμός των διασωληνωμένων και το γεγονός ότι η πληρότητα στις ΜΕΘ βρίσκεται πάνω από το 50%, ενώ αναφορικά με τη χρήση μάσκας είπε: «Η χρήση της μάσκας είναι χρήσιμη παντού. Σε συνθήκες συγχρωτισμού είναι υποχρεωτική».

Όσον αφορά στα μέτρα που ισχύουν αυτή τη στιγμή στην Αττική αλλά και όσα ενδέχεται να εφαρμοστούν στο άμεσο μέλλον, ο καθηγητής σημείωσε πως «η παρέμβαση που πρέπει να γίνει είναι να τηρηθούν και να επιτηρηθούν αυστηρά τα υπάρχοντα μέτρα», ενώ διευκρίνισε ότι η επιτροπή δεν θα εισηγηθεί αυστηρότερα μέτρα για την εν λόγω περιφέρεια, ωστόσο τόνισε ότι είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο να γίνει υποχρεωτική η καθολική χρήση μάσκας, παντού.



Νέα μέτρα συζητά την Τετάρτη το Μαξίμου

Την ίδια ώρα, στο Μέγαρο Μαξίμου θα γίνει η καθιερωμένη σύσκεψη την Τετάρτη 7 Οκτωβρίου όπου, σύμφωνα με όσα μετέδωσε το OPEN TV, θα γίνει η εκτίμηση για την κατάσταση που επικρατεί στην Αττική με τον κορονοϊό και από εκεί αναμένεται να ανακοινωθούν νέα μέτρα.

Σε αυτά, ενδέχεται να συμπεριλαμβάνεται η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε ανοιχτούς και κλειστούς χώρους αλλά και αυστηροποίηση των μέτρων, κυρίως στις πλατείες, οι οποίες και ανησυχούν περισσότερο την κυβέρνηση και, μάλιστα, όχι όσο η καθολική χρήση μάσκας.

Κάτι που επίσης εξετάζεται είναι η αλλαγή ωραρίου σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος στην Αττική, δηλαδή να κλείνουν στις 22:00 αντί για τις 24:00, σκέψη που όμως προβληματίζει το κυβερνητικό επιτελείο, με βασικό γνώμονα τον παράγοντα «οικονομία».

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.