Θετικός στον κορονοϊό ο υπουργός Εξωτερικών της Αυστρίας - Φόβοι ότι μολύνθηκε στη σύνοδο των ΥΠΕΞ


Ο υπουργός Εξωτερικών της Αυστρίας Αλεξάντερ Σάλενμπεργκ διεγνώσθη θετικός στον κορονοϊό και είναι πιθανόν να μολύνθηκε σε σύνοδο με τους ομολόγους του της ΕΕ την Δευτέρα, δήλωσε σήμερα εκπρόσωπος του υπουργείου του.
«Για προληπτικούς λόγους όλα τα μέλη της κυβέρνησης θα υποβληθούν σε τεστ σήμερα. Υπάρχει υποψία ότι ο Σάλενμπεργκ μπορεί να μολύνθηκε στο συμβούλιο εξωτερικών υποθέσεων της Ε.Ε. στο Λουξεμβούργο τη Δευτέρα», πρόσθεσε η εκπρόσωπος του αυστριακού υπουργείου Εξωτερικών, η οποία διευκρίνισε ότι ο Σάλενμπεργκ δεν παρουσιάζει συμπτώματα και διεγνώσθη θετικός στον κορονοϊό σε τακτικό τεστ στο οποίο υπεβλήθη.

Ο Αυστριακός υπουργός Εξωτερικών παρέστη επίσης σε υπουργικό συμβούλιο που έγινε την Τετάρτη, σημείωσε η εκπρόσωπος του υπουργείου του, προσθέτοντας ότι όλοι οι παρευρισκόμενοι σε αυτό φορούσαν προστατευτικές μάσκες, αλλά θα υποβληθούν σε εξετάσεις για προληπτικούς λόγους.

Ο κορονοϊός δοκιμάζει τους ανώτερους αξιωματούχους της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Την Παρασκευή, η πρωθυπουργός της Φινλανδίας Σάνα Μαρίν αποχώρησε από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, λίγα μόλις λεπτά μετά την προσέλευσή της, για να τεθεί σε απομόνωση, μετά την ενημέρωση ότι είχε έρθει σε επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα κορονοϊού.

Ο Πολωνός πρωθυπουργός βρίσκεται σε απομόνωση στην Βαρσοβία, ενώ η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν αποχώρησε χθες μετά την έναρξη των εργασιών της συνόδου, αφού μέλος του επιτελείου της διαγνώσθηκε θετικό στον κορονοϊό.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.