Μάσκα παντού στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας ανακοινώνει η κυβέρνηση


Νέα, στοχευμένα μέτρα ακόμη και με χρήση μάσκας παντού (για το ιστορικό κέντρο) αναμένεται να ανακοινώσει αύριο η κυβέρνηση, σε μία ακόμα προσπάθεια να αναχαιτίσει την πορεία του κορονοϊού, η οποία, ωστόσο, παραμένει σχεδόν ανεξέλεγκτη.

Ο αριθμός των σημερινών κρουσμάτων σήμανε συναγερμό στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου αργά το απόγευμα πραγματοποιήθηκε σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό Κυρ. Μητσοτάκη και με τη συμμετοχή του υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια, του υφ. Πολιτικής Προστασίας Νίκου Χαρδαλιά, του λοιμωξιολόγου καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα και του προέδρου του ΕΟΔΥ κ. Αρκουμανέα.

Στη σύσκεψη έγινε μία αναλυτική ενημέρωση για τα επιδημιολογικά χαρακτηριστικά περιοχών με επιβαρυμένο φορτίο και ειδικότερα το κέντρο της Αθήνας, τη Θεσσαλονίκη, τα Ιωάννινα, την Καστοριά και δευτερευόντως την Κορινθία και την Εύβοια.

Σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το iΕidiseis, έγινε μεγάλη συζήτηση για την κατάσταση που επικρατεί στο λεγόμενο ιστορικό κέντρο της Αθήνας, όπου πέραν του πολύ μεγάλου αριθμού των κρουσμάτων, το ανησυχητικό είναι ότι ο μέσος όρος αυτών είναι χαμηλός (33 ετών και κάτω). «Ολη η νεολαία της Αθήνας κινείται ανάμεσα σε μερικούς δρόμους. Πρέπει να βρούμε τρόπους αποτροπής του συγχρωτισμου» τονίζει κυβερνητικό στέλεχος.

Οι τελικές αποφάσεις για τα μέτρα αναμένεται να ληφθούν την Τετάρτη, μετά τη σύσκεψη της Επιτροπής Επιδημιολόγων, οι οποίοι θα εκτιμήσουν τα τελευταία επιδημιολογικά δεδομένα. Σύμφωνα με το iΕidiseis, ωστόσο, θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι θα ανακοινωθεί η καθολική χρήση μάσκας για το ιστορικό κέντρο της Αθήνας, όπως και πρόσθετα μέτρα για τους όρους λειτουργίας των καταστημάτων εστίασης και τους ελέγχους σε πλατείες, πεζόδρομους κα.

Εξίσου βέβαιο θεωρείται, σύμφωνα με όσα αναφέρει η ίδια ιστοσελίδα, ότι θα ανακοινωθεί lockdown στην «κόκκινη» Καστοριά, στην οποία η αύξηση των κρουσμάτων είναι ραγδαία τα τελευταία 24ωρα. Προβληματισμός υπάρχει για τον νομό Ιωαννίνων, όπου ορισμένοι εκ των επιστημόνων εισηγούνται lockdown. Και αυτές οι αποφάσεις θα ληφθούν την Τετάρτη.

Για την Κορινθία, αναμένεται να αυξηθεί το επίπεδο του συναγερμού στο «κίτρινο» και για την Εύβοια στο «πορτοκαλί».

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.