Βατόπουλος: Είναι λογικό να διακοπεί η διασκέδαση - Η επιδημία μπορεί να πάρει εκρηκτικές διαστάσεις


Για την έξαρση κρουσμάτων κορονοϊού και τα επιπλέον μέτρα μίλησε σήμερα ο καθηγητής μικροβιολογίας του Πανεπιστημίου δυτικής Αττικής, Αλκιβιάδης Βατόπουλος.
Μιλώντας στο MEGA o κ. Βατόπουλος τόνισε ότι από τη στιγμή που το νόσημα είναι απρόβλεπτο και μεταδίδεται πολύ εύκολα, συνεπώς και η επιδημιολογία του είναι απρόβλεπτη. Ο πληθυσμός δεν έχει αντισώματα, επομένως είναι ευάλωτος, δήλωσε. «Η επιδημία αν αφεθεί ελεύθερη μπορεί να πάρει εκρηκτικές διαστάσεις εκτινάσσοντας τον αριθμό των κρουσμάτων στα ύψη», είπε χαρακτηριστικά.

Τα νέα μέτρα για τον κορονοϊό

Για τα μέτρα υποστήριξε πως η κεντρική ιδέα είναι να διακοπεί η αλυσίδα μετάδοσης και δεν βλέπει εναλλακτικές λύσεις για το πώς μπορεί να γίνει αυτό. Τόνισε πως η κύρια εστία μετάδοσης του ιού είναι εκεί όπου ο καθένας έχει την πιθανότητα να έρθει σε επαφή με σταγονίδια που εκπέμπει ένας άλλος άνθρωπος, όπου, δηλαδή, υπάρχει συνωστισμός και κυρίως εκεί που δε γίνεται χρήση μάσκας. Είναι λογικό, υποστήριξε, να διακοπούν οι μη αναγκαίες συγκεντρώσεις, όπως στη διασκέδαση. Από την κυβέρνηση αναμένεται η λήψη μέτρων στήριξης για τους κλάδους που πλήττονται. Τέλος, τόνισε ότι ο κόσμος πρέπει να υιοθετήσει τη νέα συμπεριφορά.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.