Σε 1.018 σημεία σε όλη τη χώρα και με ραντεβού ο εμβολιασμός κατά του κορονοϊού


Σε 1018 κέντρα σε όλη τη χώρα και με ραντεβού θα γίνεται ο εμβολιασμός κατά του κορονοϊού, όταν έρθουν το πολυπόθητα εμβόλια στην Ελλάδα, όπως ανακοίνωσε ο Βασίλης Κικίλιας.
Ο υπουργός Υγείας παρουσίασε αναλυτικά το σχέδιο της κυβέρνησης για τον μαζικό εμβολιασμό των Ελλήνων.

Ξεκινώντας την παρουσίαση ο υπουργός υπογράμμισε ότι τα εμβόλια σώζουν ζωές.

Όπως είπε ο κ. Κικίλιας, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ζήτησε να εκπονηθεί άμεσα το σχέδιο εμβολιασμού και το εμβόλιο θα είναι δωρεάν για όλους τους πολίτες.

Ο υπουργός ξεκαθάρισε ότι η προμήθεια θα γίνει κεντρικά από την Ευρωπαϊκή Ένωση, η οποία έχει κάνει συμφωνίες με έξι εταιρίες. Επίσης, η Ευρωπαϊκή Ένωση θα συμβάλλει στην τιμή του εμβολίου και έτσι τα κράτη θα λάβουν τελικά τα εμβόλια σε χαμηλότερο τίμημα.

Τα εμβολιαστικά κέντρα θα είναι 1.018 και θα μπορούν να εμβολιαστούν 2.117.440 πολίτες τον μήνα με την εξής ιεράρχηση: πρώτα θα εμβολιαστούν οι υγειονομικοί, μετά οι ευπαθείς ομάδες και τέλος ο γενικός πληθυσμός.

Η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου τόνισε ότι η διάθεσή του εμβολίου θα γίνει σταδιακά και πως το εμβόλιο δεν είναι πανάκεια. Οπως σημείωσε επίσης, για να επιτευχθεί γενική ανοσία, θα πρέπει να εμβολιαστεί το 60% του γενικού πληθυσμού

Δείτε την τοποθέτηση του υπ. Υγείας Βασίλη Κικίλια


Ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους, από την πλευρά του, υπογράμμισε ότι το εμβόλιο θα είναι το μεγαλύτερο όπλο που θα διαθέτουμε ενάντια στην πανδημία.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.