Κλείνουν τα Δημοτικά και τα νηπιαγωγεία. Στις 12:00 οι ανακοινώσεις από Κεραμέως, Κικίλια και Θεοδωρικάκο


Μετά τα Λύκεια και τα Γυμνάσια όλης της χώρας που έκλεισαν, το επόμενο μέτρο της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση του κορονοϊού είναι ισχύσει και για τα Δημοτικά σχολεία και τα νηπιαγωγεία.
Αν και αρχικά αναμένονταν οι σχετικές ανακοινώσεις ότι θα γίνονταν στη διάρκεια της τακτικής ενημέρωσης την Παρασκευή στο υπουργείο Υγείας από την υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως, τελικά οι αποφάσεις θα γνωστοποιηθούν σήμερα. Οι ανακοινώσεις σχετικά με τη λειτουργία Δημοτικών σχολείων, νηπιαγωγείων και βρεφονηπιακών σταθμών θα γίνουν στο Υπουργείο Υγείας στις 12:00, από την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως, τον Υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια και τον Υπουργό Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκο.

Η συνεδρίαση ολοκληρώθηκε χθες το απόγευμα με τους ειδικούς να καταλήγουν στην εισήγηση για κλείσιμο της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης σε όλη την Ελλάδα. Δηλαδή, να κλείσουν τα Δημοτικά σχολεία και τα νηπιαγωγεία. Επίσης οι ειδικοί εισηγούνται να παραμείνουν ανοιχτά τα σχολεία ειδικής αγωγής, όπως είχε γίνει και στο πρώτο lockdown. Το κλείσιμο της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης θα ισχύσει και για τους παιδικούς σταθμούς που λειτουργούν με ευθύνη των δήμων.

Ο μεγάλος στόχος με το κλείσιμο όλων των σχολείων σε όλη την Ελλάδα, είναι ο περιορισμός της κινητικότητας και η ανάσχεση του δεύτερου κύματος της πανδημίας του κορονοϊού.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.