Κραυγή αγωνίας από γιατρό στο «Παπανικολάου»: Σε 14 ώρες γέμισε σχεδόν η ΜΕΘ


Τη δραματική κατάσταση στην οποία βρίσκονται τα νοσοκομεία μετά την αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού περιγράφει σε ανάρτησή του στο Facebook γιατρός του «Παπανικολάου» στη Θεσσαλονίκη.
Έγραψε συγκεκριμένα ο Ελευθέριος Σιώμος στο Facebook: Χθες η Β ΜΕΘ τέθηκε εκ νέου (2η φορά) στη μάχη έναντι στον covid-19. Πόσος χρόνος νομίζετε χρειάστηκε για να γεμίσει σχεδόν? Να σας πω εγώ: 14 ώρες. Δεχόμενοι τεράστια πίεση τόσο από τη γενική εφημερία του ΓΝ «Γ.Παπανικολάου» όσο και από νοσοκομεία γειτονικών νομών. Αν δεν πιστεύετε στη σοβαρότητα της κατάστασης, καλό είναι να συνηθίσετε στο άκουσμα της λέξης «ψεκασμένοι» (ω ναι). Δεν υπάρχει άλλη αλήθεια, ο covid-19 υπάρχει και οι ηλικίες που νοσούν σοβαρά είναι αρκετά πιο χαμηλές, ίσως επειδή η διασπορά του στο γενικό πληθυσμό είναι τεράστια. Η χτεσινή μάχη κερδήθηκε με πολύ κόπο, ο πόλεμος όμως μαίνεται με πολλές πολλές μάχες να ‘ναι μπροστά μας. Εμείς, πρώτα ο Θεός, θα μαχόμαστε, εσείς? Θα κάνετε αυτές τις μάχες να έχουν αντίκρυσμα? Θα πιστέψετε επιτέλους για να τηρήσετε τα μέτρα?

                    

Υπενθυμίζεται ότι ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε την Τρίτη 2.384 κρούσματα στη χώρα από τα οποία τα 652 εντοπίζονται στη Θεσσαλονίκη. Παράλληλα, ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας σε ενημέρωση για την κατάσταση στο ΕΣΥ σημείωσε ότι η θετικότητα στον ιό στη Θεσσαλονίκη, σύμφωνα με το ΑΠΘ, αγγίζει το 32%.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.