«Ανελέητος, δεν υπολογίζει ηλικίες»: 17χρονη περιγράφει τη μάχη της με τον κορονοιό


Σαρώνει ο κορονοιός στις ηλικίες κάτω των 40 ετών.
Όλο και περισσότεροι άνθρωποι νεαρής ηλικίας διαπιστώνονται θετικοί. Όπως η Σοφία, 17 ετών από την Πάτρα.

Η Σοφία έχει ζαχαρώδη διαβήτη αλλά αυτό ήταν κάτι που το ρύθμισε μετά από δύο ημέρες.

Περιέγραψε μιλώντας στον ΣΚΑΙ πώς κατάλαβε ότι έχει κορονοϊό:

«Το τεστ βγήκε θετικό και μετά από αυτό μου είπαν ότι θα χρειαστεί να μείνω σε θάλαμο αρνητικής πίεσης για τρεις ημέρες περίπου χωρίς κανέναν συνοδό, αυτό ήταν που με σοκάρισε περισσότερο. Ότι θα έπρεπε να μείνω μόνη μου σ' ένα νοσοκομείο με μια ασθένεια που δεν ήξερα κάτι ούτε εγώ ούτε κανένας.» αναφέρει.

«Αισθανόμουν στην αρχή κόπωση, κουρασμένη και δεν είχα πολύ όρεξη. Το επόμενο πρωί ανέβασα δέκατα, η κόπωση είχε ενταθεί και είχα κι έναν συνεχή πονοκέφαλο. Ο πυρετός ανέβαινε κατά τη διάρκεια της ημέρας και αναγκάστηκα να πάω στο νοσοκομείο το απόγευμα, όπου εκεί έκανα και δύο εμετούς. Ο πυρετός έφτασε 39.5, χρειάστηκε να μείνω μέσα μέχρι να βγουν τα αποτελέσματα» προσθέτει.

Μάλιστα χρειάστηκε να νοσηλευτεί για τρεις ολόκληρες ημέρες σε θάλαμο αρνητικής πίεσης. 

«Αγχώθηκα, τρομοκρατήθηκα, ήθελα να ξεσπάσω, να βάλω τα κλάματα, όχι γιατί ήμουν άρρωστη ή επειδή είχα κορονοιό, εγώ θεωρώ ότι το πέρασα πολύ ελαφριά, δηλαδή στάθηκα τυχερή μέσα σε εισαγωγικά, αλλά γιατί έπρεπε να μείνω μόνη μου σ ένα νοσοκομείο»

Η Σοφία μετά την περιπέτεια που είχε όπως η ίδια λέει βγήκε πιο ώριμη και δίνει τις δικές της συμβουλές στους νέους. 

"Θεωρώ ότι πλέον έχω ωριμάσει κατά μία έννοια, προσέχω ακόμα περισσότερο και δεν παίρνω τίποτα δεδομένο γιατί και πριν έλεγα ότι είναι απίθανο να κολλήσω εγώ γιατί είμαι νέα, υγιής, για όλα αυτά. Και θα συμβούλευα ιδιαίτερα τα νέα παιδιά που είμαστε πιο επαναστάτες να το πω, να μην εφησυχάζονται και να μην κάνουν το ίδιο λάθος που έκανα εγώ, πρέπει να προσέχουμε ακόμα παραπάνω γιατί αποδείχτηκε ότι αυτός ο ιός είναι ανελέητος και δεν υπολογίζει ούτε ηλικία, ούτε οικογένεια, ούτε τίποτα."

Για ένα φυσιολογικό φαινόμενο κάνουν λόγο οι ειδικοί διότι όπως λένε οι νέοι είναι πιο εκτεθειμένοι στον ιό λόγω της καθημερινής τους ζωής.

"Κοιτάξτε οι νέοι βρίσκονται στην πρώτη γραμμή κάθε δραστηριότητας κατά συνέπεια είναι πιο εκτεθειμένοι από όλους μας. Επίσης από τον τρόπο της ζωής τους είτε σπουδάζουν, είτε υπηρετούν στο στρατό, είτε βρίσκονται στην αρχή της οικογένειας τους ζουν μ ένα πιο μαζικό τρόπο από όλους εμάς. Χρησιμοποιούν περισσότερο τα μέσα, διασκεδάζουν σε μεγαλύτερες παρέες. Είναι πολύ φυσιολογικό οι νέοι να εκτίθενται περισσότερο στον ιό διότι είναι νέοι." , τονίζει ο Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, Πρόεδρος Ιατρικού Συλλόγου.

Με την αυστηροποίηση των μέτρων οι ειδικοί θεωρούν ότι τα κρούσματα και στους νέους θα μειωθούν.


Πηγή: skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.