Σαρωτικοί έλεγχοι ξεκίνησαν στις Λαϊκές αγορές. Πρόστιμα 18.000 ευρώ σε Λαϊκή


Σε καθεστώς ολικού lockdown μπήκε η χώρα από το πρωί του Σαββάτου με στόχο τον περιορισμού του δεύτερου κύματος της πανδημίας του κορονοϊού. Ταυτόχρονα ξεκίνησαν και οι σαρωτικοί έλεγχοι της ΕΛ.ΑΣ. για την τήρηση των μέτρων με «τσουχτερά» πρόστιμα να πέφτουν σε λαϊκή αγορά.

Από σήμερα το πρωί, οι Αρχές εντείνουν τους ελέγχους τους στο σύνολο της χώρας για την τήρηση των περιορισμών και την επιβολή προστίμων σε όσους παρατυπούν.

Το πρωί του Σαββάτου ελεγκτές της Διυπηρεσιακής Μονάδας Ελέγχου της Αγοράς προέβησαν σε έλεγχο της Λαϊκής αγοράς στην Αγία Μαρίνα Ηλιούπολης στην Αττική.

Κατά τον έλεγχο επιβλήθηκε «τσουχτερά» πρόστιμα συνολικού ύψους 18.000 ευρώ για την μη τήρηση των αποστάσεων.

Επιβλήθηκε αναστολή δραστηριότητας για οποιαδήποτε συμμετοχή σε λαϊκή αγορά της χώρας για 180 ημέρες σε 12 πωλητές και ανεστάλη η λειτουργία της εν λόγω αγοράς για 7 ημέρες. Ελέγχθηκαν επίσης τρεις ακόμα μεγάλες λαϊκές αγορές στο λεκανοπέδιο Αττικής και δεν διαπιστώθηκαν παραβάσεις.

Νέα μέτρα

Μετά τα νέα μέτρα που επιβλήθηκαν από την κυβέρνηση για την πανδημία του κορωνοϊού, η λειτουργία των λαϊκών αγορών πραγματοποιείται με τη συμμετοχή του 50% των δραστηριοποιούμενων, λειτουργία παράλληλων αγορών και με απόσταση πάγκων 5 μέτρων.

Επίσης όπως έχει ανακοινωθεί, την Κυριακή 15 Νοεμβρίου οι Υπεραγορές τροφίμων καθώς και κρεοπωλεία, ιχθυοπωλεία θα λειτουργήσουν από τις 09:00 έως 17:00.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.