Έσπασε το φράγμα των 2.000 νοσηλευόμενων από κορονοϊό


Με τις εισαγωγές που έγιναν το Σάββατο έσπασε και το φράγμα των 2.000 νοσηλευομένων λόγω κορονοϊού σε νοσοκομεία όλης της χώρας.

Συγκεκριμένα το προηγούμενο 24ωρο στα νοσοκομεία εισήχθησαν για νοσηλεία 344 συνάνθρωποί μας ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των νοσηλευομένων με Covid-19 σε 2.056.

Το ίδιο βαρύ είναι το αποτύπωμα και από τον αριθμό των ασθενών που λόγω των επιπλοκών από τον κορονοϊό χρειάζεται να μπουν σε ΜΕΘ (242 συνολικά) με 219 εξ αυτών να κρίνεται απαραίτητο να διασωληνωθούν.

«Εκρηκτική» παραμένει, εν τω μεταξύ, η κατάσταση με τον κορονοϊό στη Βόρεια Ελλάδα. Ενδεικτικά στη Θεσσαλονίκη εισήχθησαν για νοσηλεία μόνο το Σάββατο 21 άτομα στο 424 Στρατωτικό Νοσοκομείο ενώ άλλοι 57 καταμετρήθηκαν στο ΑΧΕΠΑ, στο οποίο έγινε εκκένωση κλινικών προκειμένου να ενταχθούν μέχρι την επόμενη εφημερία, την Τρίτη, συνολικά 62 νέες απλές κλίνες Covid-19.

Έντεκα ήταν οι νέοι ασθενείς με κορονοϊό που μπήκαν για νοσηλεία στο νοσοκομείο Σερρών ενώ 48 ήταν οι εισαγωγές στο νοσοκομείο Δράμας στο οποίο ήδη νοσηλεύονται 71 ασθενείς με Covid-19.

Όπως ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ την πρώτη ημέρα του lockdown, το Σάββατο, ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ήταν 2.556 με σχεδόν τα μισά (1.197) να καταγράφονται στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη.

Η τελευταία επιδημιολογική έκθεση του ΕΟΔΥ δυστυχώς περιλαμβάνει και άλλο ένα αρνητικό ρεκόρ καθώς κατέγραψε 34 νεκρούς από κορονοϊό, τον μεγαλύτερο, δηλαδή, αριθμό θυμάτων σε μια καταγραφή από την αρχή της επιδημίας στην Ελλάδα.

Συνολικά ο αριθμός των θυμάτων από κορονοϊό στην χώρα μας ανέρχεται σε 746 συνανθρώπους μας.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.