Μόσιαλος: Χαραμάδα ελπίδας. Το αργότερο αρχές 2021 το εμβόλιο στην Ελλάδα


Το αργότερο αρχές 2021 θα έχουμε το εμβόλιο στην Ελλάδα ανέφερε, μεταξύ άλλων, στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ο Ηλίας Μόσιαλος καθηγητής πολιτικής της υγείας LSE.
Όπως ο ίδιος υπογράμμισε σχετικά με τα εμβόλια κορονοιου με βάση αυτά που είπε η Pfizer έχουμε μια σημαντική ανακάλυψη και σύμφωνα με τον ίδιο μέσα στον 2020 ή αρχές του 2021 το εμβόλιο θα είναι διαθέσιμο στην Ελλάδα ενώ σημείωσε πως με το εμβόλιο υπάρχει φως στο τούνελ.

Ο κ. Μόσιαλος πρόσθεσε πως η ΕΕ έχει εξασφαλίσει 300 εκατ. δόσεις δηλαδή για 150 εκατ. ανθρώπους γιατί χρειάζονται 2 δόσεις για τον καθένα.

Προτεραιότητα όπως είπε θα είναι οι ευπαθείς ομάδες, το υγειονομικό προσωπικά και σύμφωνα με τον ίδιο θα πρέπει να είναι και οι καθηγητές - δάσκαλοι.

Μεταξύ άλλων είπε πως δεν έχει ξεφύγει στην Ελλάδα ο ιός αλλά σε πολλές χώρες στην Ευρώπη και ο κύριος λόγος είναι ο τρόπος που μεταδίδεται και ειδικότερα μέσω ασυμπτωματικών ασθενών. Γι αυτό όπως εξήγησε πρέπει να εφαρμόζονται ευλαβικά τα μέτρα.

Παράλληλα, ο καθηγητής επεσήμανε πως θα μπορούσαμε να ξέρουμε την εξέλιξη της πανδημίας με τυχαίες δειγματοληψίες στον πληθυσμό και πως δεν υπήρχε η κατάλληλη πληροφόρηση για να πάρουμε μέτρα νωρίτερα.

Σχετικά με το lockdown υπογράμμισε πως η παράταση του θα εξαρτηθεί από την πίεση των νοσοκομείων.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.