Παγώνη: Θα έχουμε αποτελέσματα, αλλά δεν θα «καθαρίσουμε» σε 20 ημέρες


Την εκτίμηση πως αν τηρήσουμε με αυστηρότητα τα μέτρα του lockdown για την ανάσχεση της πανδημίας, θα αρχίσουμε να έχουμε αποτελέσματα μετά από 20 ημέρες, αλλά δεν θα έχουμε «καθαρίσει», εξέφρασε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη.
Όπως αναφέρει στο Open TV η Ματίνα Παγώνη: «Οι στιγμές για τους νοσοκομειακούς γιατρούς είναι δύσκολες και χρειάζεται μεγάλη ψυχραιμία, ηρεμία και όχι πανικός. Έτσι έχουμε μάθει να αντιμετωπίζουμε αυτές τις στιγμές. Σκεφτόμαστε ότι το lockdown από το πρωί του Σαββάτου θα είναι καλύτερο για να μην πιεστεί παραπάνω το Σύστημα Υγείας. Εάν υπήρχε περαιτέρω πίεση δεν θα μπορούσαμε να ανταπεξέλθουμε. Η αλήθεια είναι πως υπάρχει αύξηση κρουσμάτων και διασωληνώσεων τις τελευταίες μέρες. Απόψε υπάρχουν 187 διασωληνωμένοι και είχαμε 29 θανάτους. Είναι τραγικά νούμερα για την Ελλάδα. Δεν τα έχουμε ζήσει ξανά, όμως θα τα αντιμετωπίσουμε».



Αναφερόμενη στα νέα μέτρα, η κυρία Παγώνη τόνισε ότι «θα τεθούν σε ισχύ από το Σάββατο θα αρχίσουν να αποδίδουν ύστερα από 15 μέρες. Οπωσδήποτε θα υπάρχει αύξηση. Όμως εξαρτάται από τι κάναμε πριν 10 και 15 μέρες. Χρειαζόμαστε 15 - 20 μέρες. Από εκεί και πέρα εάν εφαρμόσουμε όλοι τα μέτρα θα τα πάμε πάρα πολύ καλά. Μετά από 20 μέρες θα ξεκινήσει μία μείωση κρουσμάτων. Εάν εφαρμοστούν από όλους μας τα μέτρα δεν θα χρειαστεί παράταση. Θέλει πολύ μεγάλη προσοχή το επόμενο διάστημα. Δεν θα καθαρίσουμε σε 20 μέρες. Τότε θα ξεκινήσει να υπάρχει μια μείωση κρουσμάτων εάν εφαρμοστούν τα μέτρα. Μην περιμένετε ότι από τη μια στιγμή στην άλλη τα πράγματα θα επανέλθουν σε φυσιολογικούς ρυθμούς».

Σύμφωνα με το Open TV στην Αττική λειτουργούν 144 κρεβάτια ΜΕΘ με 104 ασθενείς, ενώ οι 40 είναι κενές.

Στη Θεσσαλονίκη η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη. Συνολικά διαθέτει 102 κρεβάτια ΜΕΘ στα οποία νοσηλεύονται 73 ασθενείς ενώ υπάρχουν 29 κενά κρεβάτια. Ενδεικτικά στα νοσοκομεία Παπαγεωργίου, Γεννηματάς, Ιπποκράτειο, ΑΧΕΠΑ η πληρότητα αγγίζει το 100%. Ακόμη στο ΑΧΕΠΑ νοσηλεύονται 105 ασθενείς, ομοίως και στο Ιπποκράτειο. Στο Παπαγεωργίου νοσηλεύονται 66 και στο «Γεννηματάς» 60.

Νέο αρνητικό ρεκόρ

Σημειώνεται πως ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε την Πέμπτη 2.917 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 27 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 49807, εκ των οποίων το 54.5% άνδρες.

Τα 4303 (8.6%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 14879 (29.9%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Παράλληλα, 187 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 66 ετών. 43 (23.0%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 90.4%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 310 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 29 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 702 θανάτους συνολικά στη χώρα. 275 (39.2%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 79 έτη και το 96.6% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.