Κορονοϊός: Στη μάχη ρίχνονται 13 ιδιώτες γιατροί στη Βόρεια Ελλάδα. 210 ανταποκρίθηκαν


Οι ιδιώτες γιατροί που έχουν ανταποκριθεί στο κάλεσμα για την ενίσχυση των νοσοκομείων της Θεσσαλονίκης και της Βορείου Ελλάδος είναι 210, σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Υγείας.
«Οι ιδιώτες γιατροί που έχουν ανταποκριθεί στο κάλεσμα για την ενίσχυση των νοσοκομείων της Θεσσαλονίκης και της Βορείου Ελλάδος είναι 210, τους οποίους και ευχαριστούμε», αναφέρει ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, από αυτούς οι 13 είναι στις ειδικότητες που προβλέπει η σχετική απόφαση, αποδέχτηκαν να είναι αποκλειστικής απασχόλησης και υπέγραψαν τη σύμβαση με τις δύο Υγειονομικές Περιφέρειες της Μακεδονίας.

Πιο αναλυτικά: 8 θα προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης, 2 στο Νοσοκομείο Δράμας, 2 στο Νοσοκομείο Χαλκιδικής και 1 στο Νοσοκομείο Έδεσσας.

Χθες, Δευτέρα, ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών (ΙΣΑ) ανακοίνωσε ότι 20 ιδιώτες γιατροί της Αθήνας ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του υπουργείου Υγείας και έχουν δηλώσει συμμετοχή για να ενισχύσουν τις δομές υγείας στις πληττόμενες από τον κορονοϊό περιοχές της χώρας.

Ο ΙΣΑ απευθύνει έκκληση στα μέλη του να συμμετάσχουν με όλες τις δυνάμεις τους στην εθνική προσπάθεια για την αναχαίτηση της επιδημίας και τη σωτηρία των συμπολιτών μας. 
Ο πρόεδρος του ΙΣΑ Γιώργος Πατούλης επισημαίνει ότι οι γιατροί της Αθήνας έχουν αποδείξει το υψηλό αίσθημα ευθύνης που διαθέτουν και τονίζει ότι ήρθε η ώρα ο ιατρικός κόσμος να ενώσει τις δυνάμεις του και να δώσει τη μεγάλη μάχη για τον ασθενή, τη δημόσια υγεία και την πατρίδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.