ΠΟΕΔΗΝ: Δύσκολη η κατάσταση στις ΜΕΘ της Αττικής. Μόλις 24 κλίνες κενές


Δραματική παραμένει η κατάσταση στο ΕΣΥ καθώς σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, οι κλίνες ΜΕΘ στην Αττική για περιστατικά κορονοϊού γεμίζουν με γρήγορους ρυθμούς.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάζει η ΠΟΕΔΗΝ:
Στο Σισμανόγλειο βρίσκονται 14 ασθενείς στις 14 κλίνες.
Στο Ελπίς 6 ασθενείς στις 6 κλίνες.
Στο ΝΙΜΤΣ 4 ασθενείς στις 4 κλίνες
Στο Σωτηρία 66 ασθενείς στις 79 κλίνες.
Στο Γ. Γεννηματάς 11 ασθενείς στις 11 κλίνες.
Στον Ευαγγελισμό 32 ασθενείς στις 32 κλίνες. Από τις 12 κλίνες ΜΑΘ είναι καλυμμένη η μία όπου νοσηλεύεται ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος και 11 είναι κενές.
Στο Ασκληπιείο 12 ασθενείς στις 12 κλίνες.
Στο Αττικό 23 ασθενείς στις 23 κλίνες.
Στο Θριάσιο 8 ασθενείς στις 8 κλίνες.

Συνολικά, λειτουργούν 201 κλίνες ΜΕΘ κορονοϊού. Καλυμμένες είναι οι 177 και κενές 24.

Παράλληλα, ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος μέσω ανακοίνωσής του καταγγέλλει πως «σχεδιάζουν να ανοίξουν νέες κλίνες σε χειρουργικές αίθουσες, καρδιολογικές μονάδες με λειψό, ανειδίκευτο και με μετακινήσεις από άλλα νοσοκομεία προσωπικό, όπως έγινε με το Σωτηρία».

Συγκεκριμένα, λέει πως «στο Σωτηρία άνοιξαν κλίνες ΜΕΘ από τη δωρεά της Ελληνικής Βουλής με μετακινήσεις προσωπικού από άλλα νοσοκομεία και από τα έσω του νοσοκομείου αποδυναμώνοντας τις κλινικές».

Ασφυκτική η πίεση και στη Βόρεια Ελλάδα

Δεδομένο πάντως θεωρείται πως το επόμενο διάστημα θα ανακοινωθεί επίσημα η παράταση του lockdown στη χώρα, καθώς το σύστημα υγείας δέχεται ασφυκτική πίεση και στη Βόρεια Ελλάδα.

Κατά τη διάρκεια δύο εβδομάδων lockdown, έχουν καταγραφεί 39.365 νέα κρούσματα κορονοϊού και 815 νέοι θάνατοι στη χώρα.

Η κατάσταση στα νοσοκομεία της Βόρειας Ελλάδας είναι εκτός ελέγχου και για τον λόγο αυτό δημιουργήθηκε η υπαίθρια υγειονομική μονάδας εκτάκτων αναγκών στον προαύλιο χώρο του 424 Γενικού Στρατιωτικού Νοσοκομείου στη Θεσσαλονίκη.

Από την Παρασκευή, έχει δοθεί εντολή για άμεση επίταξη σε δύο ιδιωτικές κλινικές της Θεσσαλονίκης, ενώ νωρίτερα σήμερα έγινε γνωστό ότι επιτάχθηκε ιδιωτική κλινική και στη Λάρισα.

Ο διευθυντής της ΜΕΘ του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας, Απόστολος Κομνός, εκτιμά πως η κατάσταση αυτή θα συνεχιστεί έως τα μέσα Δεκεμβρίου, αλλά η πτώση που εμφανίζεται στον αριθμό των κρουσμάτων δίνει τον χρόνο για την ανάπτυξη νέων κρεβατιών.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΠΟΕΔΗΝ, περίπου 1.500 υγειονομικοί είναι προσωρινά «εκτός μάχης» λόγω νόσησης από τον κορονοϊό. Σε τηλεοπτική του συνέντευξη ο υφυπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης, προειδοποίησε ότι αν χρειαστεί θα επιταχθούν και γιατροί.

Ο κ. Κοντοζαμάνης υπογράμμισε, συγκεκριμένα, ότι «δεν είναι ώρα για συνδικαλισμό» και προειδοποίησε ότι «αν χρειαστεί θα προχωρήσουμε και στην επίταξη γιατρών».

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.