Πρόσληψη 300 μόνιμων γιατρών σε ΜΕΘ. Επίταξη ιδιωτικών κλινικών έναντι αμοιβής


Με τροπολογία που κατέθεσε στη Βουλή ο υπουργός υγείας, Βασίλης Κικίλιας, προβλέπεται η άμεση πρόσληψη 300 μόνιμων γιατρών στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας καθώς και επέκταση της αναγκαστικής διάθεσης ιδιωτικών κλινικών έναντι αμοιβής στο σύστημα υγείας, προκειμένου να ανταποκριθεί στις αυξημένες ανάγκες του δεύτερου κύματος του νέου κορονοϊού.
Από τις 300 προλήψεις μόνιμου ιατρικού προσωπικού, οι 100 θα είναι επιλαχόντες γιατροί, ενώ δίνεται η δυνατότητα σε όλους ειδικευόμενους που το επιθυμούν να υπηρετήσουν το σύστημα υγείας με προσμέτρηση χρόνου.

Αναφορικά με το ιατρικό προσωπικό που βρίσκεται κοντά στη συνταξιοδότηση, ο κ. Κικίλιας ανακοίνωσε ότι δύναται να επεκταθεί η σχέση εργασίας για άλλους έξι μήνες, ενώ για τους ιδιώτες γιατρούς προβλέπεται η δυνατότητα να ενταχθούν στο ΕΣΥ με ειδική σχέση εργασίας και αποζημίωση.

«Δηλώνω ότι επεκτείνεται η δυνατότητα αναγκαστικής διάθεσης ιδιωτικών κλινικών και θεραπευτηρίων έναντι αμοιβής», είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός.

«Η προσπάθεια που κάνουμε αφορά και εμπεριέχει όλους τους πολίτες, κόμματα, βουλευτές και επιστήμονες. Ζούμε πρωτόγνωρες στιγμές και είμαι πεπεισμένος ότι θα τα καταφέρουμε».

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.