Καμπανάκι Κικίλια: Ο δείκτης θετικότητας στη Θεσσαλονίκη είναι 32%. Ζωντανά η ενημέρωση


Τον κώδωνα του κινδύνου για τον κορονοϊό στη Θεσσαλονίκη και την υπόλοιπη Ελλάδα έκρουσε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας. Αναφερόμενος, συγκεκριμένα, στη Θεσσαλονίκη ο κ. Κικίλιας ανέφερε ότι ο δείκτης θετικότητας στον κορονοϊό είναι 32%.
Για την κατάσταση που βρίσκονται τα νοσοκομεία αλλά και την διαθεσιμότητα των ΜΕΘ, εν μέσω του δεύτερου κύματος της πανδημίας, ενημερώνει σήμερα ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας.

Με τον υπουργό στο υπ. Υγείας βρίσκεται και η Καθηγήτρια Πνευμονολογίας-Εντατικής Θεραπείας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ, Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Εντατικής Θεραπείας και επικεφαλής της ΕπιστημονικήςΕπιτροπής για τον σχεδιασμό νέων κλινών ΜΕΘ στα Νοσοκομεία του Ε.Σ.Υ. Αναστασία Κοτανίδου.

Ο κ. Κικίλιας παρουσίασε τους επαγγελματίες υγείας, τονίζοντας ότι το Σεπτέμβριο του 2019 απασχολούνταν 88.690 επαγγελματίες υγείας, ενώ το Νοέμβριο του 2020 ο αριθμός αυτός έφτασε τα 100.984 άτομα.

Εν συνεχεία, ο κ. Κικίλιας αναφέρθηκε στις διαθέσιμες κλίνες ΜΕΘ, επισημαίνοντας ότι τον Ιούνιο του 2019 υπήρχαν 557 κλίνες ΜΕΘ, ενώ μέχρι το τέλος του 2020 δημιουργούνται 234 νέες, με το σύνολο των διαθεσίμων κλινών να φτάνει τις 1.082.

Σύμφωνα με τις διαφάνειες που παρουσίασε ο υπουργός Υγείας, το 2020 υπάρχουν 297 κενές κλίνες ΜΕΘ, ενώ επισήμανε ότι κάθε χρόνο κατά τους μήνες Οκτώβριο και Νοέμβριο είχαμε 30 - 35 αναμονές την ημέρα σε ό,τι αφορά τις ΜΕΘ.

Σε όλο το ΕΣΥ, υπάρχουν 4.590 απλές κλίνες Covid 19, προκειμένου να στηριχθεί η μεγάλη διασπορά του κορονοϊού και να αποκοπεί η μεγάλη πίεση που δέχονται τα νοσοκομεία.

Όπως είπε, εξάλλου, ο κ. Κικίλιας συνολικά 224 Κέντρα Υγείας και Περιφερειακά Ιατρεία Covid 19 εισήλθαν στη «μάχη» κατά του κορονοϊού. Παράλληλα, στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας γίνεται το 30,03% των συνολικών τεστ έναντι του κορονοϊού. Αυτό σημαίνει πως πλέον υπάρχει μεγάλη βοήθεια προς τα νοσοκομεία και τα ΤΕΠ, καθώς τα τεστ διενεργούνται πλέον σε σημαντικό ποσοστό στα Κέντρα Υγείας.

«Ο πρωθυπουργός κι εγώ θα κάνουμε ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατό ώστε μαζί με την ελληνική κοινωνία να ξεπεράσουμε αυτή την κρίση. Θέλω να πω ένα μεγάλο "ευχαριστώ", σε γιατρούς, νοσηλευτές, τραπεζοκόμους, καθαρίστριες, κλιμάκια του ΕΟΔΥ που δίνουν μάχη με τον κορονοϊό», υπογράμμισε ο υπουργός Υγείας.



Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.