Με κωδικό 4 η μετακίνηση για σχολείο - Ποια τα απαραίτητα έντυπα


Ποιον αριθμό πρέπει να στείλουν οι γονείς στο 13033 και ποιο έγγραφο πρέπει να έχουν μαζί τους

Η χώρα εισέρχεται σε νέο καθολικό lockdown από το Σάββατο 7 Νοεμβρίου σε μια ύστατη προσπάθεια να αναχαιτιστεί η ραγδαία αύξηση τόσο των κρουσμάτων κορονοϊού όσο και να περιοριστεί ο αριθμός των διασωληνωμένων στις ΜΕΘ. 

Ωστόσο, σε αντίθεση με το lockdown της περασμένης άνοιξης, αυτή τη φορά τα δημοτικά σχολεία, τα νηπιαγωγεία και τα σχολεία ειδικής αγωγής θα παραμείνουν ανοιχτά. Οι γονείς των μαθητών θα πρέπει να ακολουθήσουν ορισμένα απλά βήματα για να μην αντιμετωπίσουν κάποιο πρόβλημα στους αστυνομικούς ελέγχους κατά τις μετακινήσεις από και προς το σχολείο.

Πλέον, ο αριθμός 4 στο 13033 θα επιτρέπει τη συνοδεία των μαθητών στο σχολείο. Παράλληλα, οι γονείς - συνοδοί πρέπει να έχουν μαζί τους το απαραίτητο έγγραφο που δηλώνει ότι το παιδί τους φοιτά στο συγκεκριμένο σχολείο. Το συγκεκριμένο έγγραφο, που ονομάζεται Βεβαίωση Κυκλοφορίας Ανηλίκου/ης Μαθητή/τριας θα πρέπει να έχει την υπογραφή του διευθυντή του σχολείου.

Το παρακάτω έγγραφο θα πρέπει να το επιδεικνύει ο εκάστοτε γονέας - συνοδός στους ελέγχους της αστυνομίας για να μην δεχθεί πρόστιμο. Για μεμονωμένες μετακινήσεις μαθητών/τριών απαιτείται συμπληρωμένο το κάτωθι έντυπο:

Βεβαίωση Κυκλοφορίας Ανηλίκου/ης Μαθητή/τριας (PDF)

   

Σημειώνεται ότι η συμπλήρωση του αριθμού 4 στα SMS προς το 13033, εκτός από συνοδεία τέκνου στο σχολείο εξακολουθεί να χρησιμοποιείται επίσης για τους εξής λόγους:

  • μετάβαση για παροχή βοήθειας σε ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη.
  • μεταφορά από και προς τον τόπο εργασίας συζύγου ή συγγενούς πρώτου βαθμού, εφόσον υφίσταται σχετική ανάγκη.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.