Μαυροειδάκος: Υγειονομικές βόμβες οι αστυνομικοί. Δεν μας κάνουν τεστ


Με αφορμή την επέτειο του Πολυτεχνείου τα όσα αναμένονται σήμερα, αλλά και τους κινδύνους που κρύβει υγειονομικά αυτή η κατάσταση, μίλησαν στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» ο καθηγητής Μικροβιολογίας Σχολής Δημόσιας Διοίκησης παν. Δυτικής Αττικής, κ. Αλκιβιάδης Βατόπουλος και ο Γενικός Γραμματέας Ειδικών Φρουρών, Στράτος Μαυροειδάκος.
Αρχικά ο κ. Μαυροειδάκος αναφέρθηκε στο γεγονός ότι δεν έχουν πραγματοποιηθεί ακόμη rapid tests στους αστυνομικούς οι οποίοι βρίσκονται καθημερινά έξω στους δρόμους για να συντονίσουν την κατάσταση.

«Έξι χιλιάδες συνάδελφοί μου ταλαιπωρούνται, κόπηκαν οι άδειες. Αλλά όταν ο κόσμος πεθαίνει δίπλα μας και εμείς ασχολούμαστε με την αντιπαράθεση για τις συναθροίσεις, ο κόσμος γελάει. Θα είναι μαζεμένοι οι συνάδελφοί μου σε αστυνομικά τμήματα, και στα σημεία που φοβούνται ότι θα συγκεντρωθούν άτομα.

Εκεί δεν υπάρχει μετάδοση του ιού; Οι άνθρωποι που κάνουν τους ελέγχους της ομάδας ΔΙΑΣ είναι υγειονομικές βόμβες, δεν τους έχει γίνει κανένα τεστ. Ζητάμε να γίνουν rapid tests στους συναδέλφους μου, που δεν έχει γίνει ούτε μία φορά. Όσοι έχουν κάνει με δικό τους έξοδα.

Εμείς κάναμε μια έκκληση, μέχρι στιγμής έχει ανταποκριθεί ο κ. Πατούλης από την περιφέρεια Αττικής που θα χορηγήσει κάποιες χιλιάδες rapid tests στους συναδέλφους μου. Γίνονται μόνο rapid tests σε αυτούς που πάνε σε πολυιατρεία της αστυνομίας, αλλά μόνο αν πάνε να εξεταστούν. Έστω και από την τσέπη τους φοράνε οι συνάδελφοί μου μάσκες», σημείωσε ο κ. Μαυροειδάκος.

Αναφορικά με το αν κινδυνεύουν οι αστυνομικοί σε αυτές τις συνθήκες, ο κ. Βατόπουλος τόνισε ότι «Οπουδήποτε υπάρχει συνωστισμός υπάρχει ο κίνδυνος μετάδοσης του ιού. Είναι απολύτως σαφές ότι πρέπει να αποφεύγονται οποιουδήποτε είδους συγκεντρώσεις. Οι αστυνομικοί φορούν μάσκα νομίζω».

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.