Τσιόδρας για εμβόλια: Τρία τα πιο ελπιδοφόρα. Κανείς δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα πότε θα είναι έτοιμα


Ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας τόνισε ότι μέχρι τέλος του μήνα θα υπάρξουν κάποια αποτελέσματα από τα τρία πιο ελπιδοφόρα εμβόλια.
Τα αποτελέσματα των τριών πιο ελπιδοφόρων εμβολίων για τον κορονοϊό αναμένει η παγκόσμια ιατρική κοινότητα τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο όπως τόνισε ο Σωτήρης Τσιόδρας.

Συγκεκριμένα, ο κ. Τσιόδρας σημείωσε ότι «τα εμβόλια έχουν πολλαπλές παραμέτρους και λογιστικά προβλήματα, ενώ οι μεγάλοι οργανισμοί που μελετούν τις μελέτες για τα συγκεκριμένα τρία εμβόλια έχουν καταγράψει καλά αποτελέσματα στις φάσεις 1 και 2 των κλινικών δοκιμών» και πρόσθεσε ότι:

«Το καθένα έχει διαφορετική κατασκευή και φύλαξη και θα πρέπει να χορηγηθούν με διαφορετικό σχεδιασμό. Τον τελευταίο μήνα σχεδιάζεται η υλοποίηση της εμβολιαστικής προσπάθειας, ενώ ήδη υπάρχει εισήγηση των κατηγοριών που θα πάνε για εμβολιασμό, θα υπάρξει ιεράρχηση».

Καταλήγοντας, ο κ. Τσιόδρας σημείωσε πως «θα περπατήσει η προσπάθεια για τα εμβόλια, κανείς δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα πότε θα είναι έτοιμα. Μέχρι τέλος του μήνα θα έχουμε κάποια αποτελέσματα από τις τρεις πρωτοπόρες. Θεωρώ ότι το εμβόλιο θα είναι καταλυτικό στην αντιμετώπιση της πανδημίας».

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.