Ζαχαράκη: Τέλος της εβδομάδας οι αποφάσεις για το άνοιγμα των σχολείων


Στο τέλος της εβδομάδας αναμένονται οι αποφάσεις για το άνοιγμα των σχολείων.
Αυτό δήλωσε σήμερα η υφυπουργός Παιδείας, Σοφία Ζαχαράκη, ξεκαθαρίζοντας πως προς το παρόν δεν έχει ληφθεί καμία απόφαση.

«Εισερχόμαστε σε μια εβδομάδα που τα δεδομένα αναλύονται καθημερινά ώστε οποιαδήποτε απόφαση ληφθεί να είναι για το καλό των παιδιών. Αν και τα παιδιά έχουν πολύ χαμηλό επιδημιολογικό φορτίο, προτεραιότητά μας είναι η ασφάλειά τους. Στο τέλος της εβδομάδας θα ληφθεί η απόφαση για το άνοιγμα των σχολείων», ανέφερε συγκεκριμένα η κ. Ζαχαράκη, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Το ζήτημα των σχολείων φαίνεται πως προβληματίζει ιδιαιτέρως κυβέρνηση και ειδικούς, με την πρόεδρο των νοσοκομειακών γιατρών Αθήνας - Πειραιά, Ματίνα Παγώνη, να εκφράζει την άποψη ότι τα σχολεία θα πρέπει να ανοίξουν τον Ιανουάριο μετά τις γιορτές.

Όπως είπε αν και τα παιδιά δεν μεταδίδουν το πρόβλημα εστιάζεται σε γονείς, παππούδες και γιαγιάδες που θα κυκλοφορήσουν για να πάνε και να γυρίσουν τα παιδιά από το σχολείο και αυτό πρέπει να αποφευχθεί.

Από την πλευρά του, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει δεσμευτεί – συμμετέχοντας στη ψηφιακή τάξη των μαθητών του 8ου Δημοτικού Σχολείου Χανίων- ότι η πρωτοβάθμια εκπαίδευση θα είναι η πρώτη που θα επανέλθει στην κανονικότητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.