ΠΟΕΔΗΝ: Εκτός ελέγχου το ΑΧΕΠΑ. «Τέλος» η ανάλυση τεστ στη Κοζάνη


Να σταματήσουν να τρομοκρατούν τους εκπροσώπους των εργαζομένων στο ΕΣΥ ζητά ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος, τονίζοντας πως «ψεύτικες ειδήσεις διακινούν οι διοικήσεις και όχι εκπρόσωποι των εργαζομένων».
«Χθες το πρωί το πληροφοριακό σύστημα του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ έδινε 25 διασωληνωμένους ασθενείς με κορονοϊό στη ΜΕΘ που διαθέτει 25 κλίνες και 4 ασθενείς στη γενική ΜΕΘ γεμάτη. Κενό κρεβάτι κανένα» υποστηρίζει η ΠΟΕΔΗΝ και συνεχίζει:

«Αργά το μεσημέρι η διοίκηση έδωσε 7 κλίνες κενές. Φυσικά όταν πεθαίνουν ή εξέρχονται ασθενείς από τις ΜΕΘ αδειάζουν κρεβάτια. Ο διοικητής το μεσημέρι μετέτρεψε την Kαρδιοχειρουργική Mονάδα σε ΜΕΘ-κορωνοϊού 6 κλινών και πρόσθεσε ακόμη μια κλίνη στη ΜΕΘ 25 κλινών. Γι αυτό υπήρξαν το μεσημέρι οι 7 διαθέσιμες κλίνες».

Σύμφωνα με την Ομοσπονδία, «η Καρδιοχειρουργική Μονάδα μεταφέρθηκε με προσωπικό στην υπομονάδα. Δύο νοσηλευτες από την εν λόγω μονάδα μετακινήθηκαν στη ΜΕΘ Α. 150 συνάδελφοι νοσούν από κορονοϊό. Με τι προσωπικό θα λειτουργήσουν οι 6 νέες κλίνες ΜΕΘ».

Παράλληλα, η ΠΟΕΔΗΝ γνωστοποιεί πως στη χθεσινή εφημερία του νοσοκομείου έγιναν 70 εισαγωγές περιστατικών κορονοϊού.

«Βαφτίζουν λειτουργία ΜΕΘ σε νοσοκομεία απλές κλίνες με έναν αναπνευστήρα χωρίς το κατάλληλο εξοπλισμό και προσωπικό», καταγγέλλει η Ομοσπονδία.

Καταγγελίες δημοσιεύει και για τα νοσοκομεία της Δυτικής Μακεδονίας, λέγοντας πως «εξυπηρετούνται για μοριακό έλεγχο ασθενών για κορονοϊό από έναν μοριακο αναλυτή που έχει εγκαταστήσει ο ΕΟΔΥ στο Nοσοκομείο Κοζάνης».

Στο νοσοκομείο Γρεβενών, επισημαίνει, λόγω πολλών κρουσμάτων στη Δεσκάτη η κατάσταση είναι εκτός ελέγχου. «Και όμως ειδοποιηθηκαν όλα τα νοσοκομεία και τα Γρεβενά να μην στέλνουν δείγματα για ανάλυση λόγω βλαβών, φόρτου εργασίας και έλλειψη αντιδραστηρίων.

«Πώς θα λειτουργήσουν τα νοσοκομεία;» διερωτάται η ΠΟΕΔΗΝ, καταλήγοντας πως «τα γρήγορα τεστ δεν θεωρούνται αξιόπιστα για να επιβεβαιώνονται οι ασθενείς εάν νοσούν ή όχι από κορονοϊό».

Αδυνατεί να παραλάβει νέα τεστ το νοσοκομείο Κοζάνης

Λόγω έλλειψης αντιδραστηρίων σε συνδυασμό με τεχνικό πρόβλημα που παρουσιάστηκε σε εξοπλισμό του Εργαστηρίου Μοριακής Βιολογίας του νοσοκομείου Κοζάνης, αναστέλλεται προσωρινά η λειτουργία του εργαστηρίου μέχρι και την Παρασκευή 13 Νοεμβρίου.

Συγκεκριμένα αναστέλλεται η παραλαβή δειγμάτων διότι είναι ανέφικτη και η συντήρηση των δειγμάτων πάνω από 72 ώρες λόγω:
  • ιδιαίτερα αυξημένου όγκου δειγμάτων προς εξέταση
  • προηγούμενης καθυστέρησης εξέτασης των δειγμάτων εν ελλείψει αντιδραστηρίων
  • τεχνικού προβλήματος σε εξοπλισμό του εργαστηρίου
πηγή: cnn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.