Μελέτη: Εκτρεφόμενα και κατοικίδια ζώα δεν μπορούν να μολυνθούν μεταξύ τους, ούτε να μολύνουν τον άνθρωπο με κορονοϊό


Τα πιο σημαντικά εκτρεφόμενα ζώα στη Γερμανία δεν μπορούν να μολυνθούν με τον κορονοϊό ούτε και να τον μεταδώσουν στον άνθρωπο, κάτι που ισχύει και για τα κατοικίδια ζώα. Αυτό προκύπτει από έρευνα του Ινστιτούτου Φρίντριχ - Λέφερ η οποία έγινε για λογαριασμό του Ομοσπονδιακού Υπουργείου Γεωργίας.

Πιο συγκεκριμένα, το συμπέρασμα των ερευνητών είναι ότι εκτρεφόμενα ζώα όπως οι χοίροι και τα κοτόπουλα δεν διατρέχουν κίνδυνο να μολύνουν με κορονοϊό τα άλλα ζώα που εκτρέφονται μαζί τους. Σε μεμονωμένα ζώα όπως τα βοοειδή, παρατηρήθηκε απλώς ένας «ελάχιστος πολλαπλασιασμός κορονοϊού», ο οποίος όμως δεν μεταδόθηκε ούτε καν μετά από επαφή τους με άλλα εκτρεφόμενα βοοειδή, αναφέρεται επίσης στα συμπεράσματα του εν λόγω Ινστιτούτου. Από αυτά τα ζώα δεν υπάρχει επίσης κίνδυνος μετάδοσης του ιού στον άνθρωπο.

Εξετάστηκαν όμως και λοιμώξεις κορονοϊού στα κατοικίδια. Σε γάτες και σκύλους εντοπίστηκαν μεν λοιμώξεις SARS-CoV-2 οι οποίες ερευνήθηκαν επίσης πειραματικά, αλλά δεν υπάρχουν μέχρι τώρα στοιχεία τα οποία να αποδεικνύουν ότι οι άνθρωποι μολύνονται από αυτά τα κατοικίδια ζώα.


ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.