Χριστούγεννα χωρίς εστιατόρια. Το μήνυμα του κλάδου στην κυβέρνηση


Στον «οδικό χάρτη» της κυβέρνησης για το σταδιακό, μικρό και προσεκτικό άνοιγμα της αγοράς εν όψει Χριστουγέννων, η εστίαση βρισκόταν πολύ χαμηλά στη λίστα.
Μάλιστα και μεταξύ των ειδικών υπάρχουν διαφωνίες για το ζήτημα του ανοίγματος της εστίασης, καθώς η λειτουργία εστιατορίων και καφέ συνοδεύεται από ανησυχία για αυξημένη μεταδοτικότητα του κορονοϊού, δεδομένου ότι σε αυτούς τους χώρους η μάσκα εκ των πραγμάτων δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί όπως, για παράδειγμα, στα καταστήματα.

Ο κλάδος της εστίασης βρίσκεται σε οριακό σημείο μετά και το δεύτερο lockdown ενώ τα σενάρια για άνοιγμα ή μη, της εστίασης λίγο πριν τα Χριστούγεννα κάθε άλλο παρά βοηθά τους επιχειρηματίες.

«Γίνονται κάποιες δηλώσεις από αρμόδιους υπουργούς και από την κυβέρνηση που αφορά το άνοιγμα των καταστημάτων πιθανόν μετά τις 15 Δεκεμβρίου ενώ άλλοι λένε για μετά τα Χριστούγεννα. Στο κομμάτι αυτό δεν είμαστε ακόμα ενήμεροι σοβαρά και υπεύθυνα για το αν θα ανοίξουμε ή δεν θα ανοίξουμε» είπε στο CNN Greece ο κ. Γιάννης Δαβερώνης, Πρόεδρος της Ένωσης Εστιατορίων και Συναφών Αττικής

«Όσον αφορά το κομμάτι εστιατόρια, ταβέρνες, ψητοπωλεία και ό,τι άλλο περιλαμβάνει το κομμάτι της εστίασης, αυτό που γνωρίζουμε είναι ότι τα καταστήματα τα οποία λειτουργούν με όρθιους, δηλαδή τα μπαράκια, δεν θα ανοίξουν σίγουρα. Άλλη επίσημη επίσημη ενημέρωση δεν έχουμε» υπογραμμίζει ο ίδιος.




Τα σενάρια της κυβέρνησης και το μήνυμα του κλάδου

ΚΛΙΚ ΕΔΩ για να το διαβάσετε

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.