Οι απαντήσεις Μητσοτάκη στην κριτική για τα σχολεία και τις αντιφάσεις της κυβέρνησης


Κάτι άλλαξε από τότε, η Θεσσαλονίκη ξεπέρασε και τα πιο απαισιόδοξα μοντέλα μας κι αρχίζουμε να βλέπουμε ίδια δεδομένα και σε άλλες πόλεις

«Για λόγους που δεν κατανοούμε και απόλυτα υπήρξε εκθετική αύξηση κρουσμάτων. Το διάγγελμα που έκανα την προηγούμενη εβδομάδα, έγινε με τα δεδομένα που είχαμε τότε. Κάτι άλλαξε από τότε, η Θεσσαλονίκη ξεπέρασε και τα πιο απαισιόδοξα μοντέλα μας κι αρχίζουμε να βλέπουμε ίδια δεδομένα και σε άλλες πόλεις. Πήραμε αποφάσεις τώρα πριν κοκκινίσει η χώρα. Ηταν διαχειρίσιμη η κατάσταση και στις ΜΕΘ. Ηταν άλλα τα δεδομένα» επισήμανε ο πρωθυπουργός.

Στο ίδιο μήκος κυμάνθηκαν και οι τοποθετήσεις του κ. Τσιόδρα για το ίδιο θέμα: «Μείναμε έκπληκτοι κι εμείς. Ζητήσαμε από τα μοριακά εργαστήρια να δουν αν άλλαξε κάτι στον ιό. Ηδη γίνονται έρευνες να δουν αν υπάρξει μετάλλαξη. Δεν υπάρχει κάτι τεκμηριωμένο. Αλλά, κάποιες εργασίες από το εξωτερικό δείχνουν μετάλλαξη, που σχετίζεται με μεγαλύτερη μεταδοτικότητα».

Για τα σχολεία είπε ότι: «Τα μικρότερα παιδιά έχουν μικρότερη μεταδοτικότητα, τα μεγαλύτερα έχουν και κοινωνική ζωή και η τηλεκπαίδευση γίνεται καλύτερα σ' αυτές τις ηλικίες» τόνισε αναφορικά με την εισήγηση των ειδικών και την απόφαση που ελήφθη για κλειστά γυμνάσια και λύκεια κι ανοιχτά δημοτικά και νηπιαγωγεία.

«Υπάρχουν οι ψεκασμένοι που λένε ότι δεν υπάρχει κορονοϊός. Υπάρχουν κι αυτοί που εύλογα προβληματίζονται πώς εξελίσσεται η κατάσταση. Οι ΜΕΘ δοκιμάζονται. Αρκεί κανείς να ακούσει τον ήχο των αναπνευστήρων» είπε ο κ. Μητσοτάκης για τη μάχη που δίνεται στα νοσοκομεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.