«Όχι» Χαρδαλιά στη μετακίνηση κυνηγών και ψαράδων


«Όχι» στη μετακίνηση περίπου 170.000 κυνηγών και ψαράδων εν μέσω της πανδημίας, είπε από το βήμα της Βουλής ο Νίκος Χαρδαλιάς, επισημαίνοντας πως θα έστελνε λάθος μήνυμα την ώρα που 10 εκατ. πολίτες καλούνται να παραμείνουν στο σπίτι τους.
Απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του Βασίλη Κεγκέρογλου από το ΚΙΝΑΛ που έθεσε θέμα ατομικής μετακίνησης, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας ανέφερε πως «10 εκατ. εκατομμύρια πολίτες κάτω από τις δύσκολες συνθήκες ενός αόρατου εχθρού είναι υποχρεωμένοι να κάνουν μικρές ή μεγάλες υποχωρήσεις ακόμα και στα χόμπι ή στην ψυχαγωγία τους. Και καλείται η εθνική αντιπροσωπεία να αναδείξει το αυτονόητο». Σημείωσε δε, πως ακούει επιχειρήματα αν κολλάει από την μπεκάτσα ή από τον αγριόχοιρο και συνέστησε σε κυνηγούς και ψαράδες να κάνουν υπομονή.

Σύμφωνα με τον κ. Χαρδαλιά το θέμα τέθηκε στην επιτροπή των ειδικών και ήταν ομόφωνη η απόφαση να μην επιτραπεί η μετακίνηση τους. Διερωτήθηκε μάλιστα, αν η άποψη του Βασίλη Κεγκέρογλου είναι επίσημη θέση του ΚΙΝΑΛ. «Ζητάτε να πάμε κόντρα σε αυτό που λένε οι επιδημιολόγοι και λοιμωξιολόγοι;», ήταν το ερώτημα προς τον κ. Κεγκέρογλου.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας ανέφερε ότι το 65% της βάσης των κυνηγετικών συλλόγων είναι στη Μακεδονία και στη Θράκη , εκεί ακριβώς όπου υπάρχει έξαρση της πανδημίας.

Από την πλευρά του ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ ανέφερε πώς ανάλογο αίτημα έχουν διατυπώσει και βουλευτές της ΝΔ και επέμεινε ότι πρόκειται για ατομική και όχι ομαδική «άδεια» και πάντα με αυστηρή τήρηση των κανόνων που έχουν να κάνουν με την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.