Έφοδοι ΕΛ.ΑΣ. σε οίκους ανοχής και γυμναστήριο. Πρόστιμα και συλλήψεις


Εντείνονται οι έλεγχοι της ΕΛ.ΑΣ. στο πλαίσιο των μέτρων για τον περιορισμό της διάδοσης του κορονοϊού, με τις Αρχές να πραγματοποιούν ακόμα και εφόδους σε οίκους ανοχής και γυμναστήρια που λειτουργούσαν παρανόμως.
Ενδεικτικό είναι ότι χθες Τρίτη πραγματοποιήθηκαν μέσα σε ένα 24ωρο συνολικά 54.776 έλεγχοι, από τους οποίους οι 3.216 στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος». Οι αστυνομικοί βεβαίωσαν 2.006 παραβάσεις και συνέλαβαν 61 άτομα.

Αναλυτικότερα, βεβαιώθηκαν 1.419 παραβάσεις για περιορισμό μετακίνησης και επιβλήθηκαν ισάριθμα πρόστιμα των 300 ευρώ. Τα περισσότερα (482) ήταν στην Αττική, ενώ ακολουθεί η Θεσσαλονίκη (150), η Στερεά Ελλάδα (149), η Δυτική Ελλάδα (99) και η Κεντρική Μαδεδονία (96).

Από την έναρξη εφαρμογής του μέτρου (7 Νοεμβρίου) έχουν βεβαιωθεί συνολικά 20.875 παραβάσεις για περιορισμό μετακίνησης. Όσον αφορά στη μη χρήση μάσκας βεβαιώθηκαν 500 πρόστιμα των 300 ευρώ, εκ των οποίων 160 στην Αττική.

Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου), έχουν βεβαιωθεί συνολικά 10.786 παραβάσεις για μη χρήση μάσκας και επιβλήθηκαν 10.099 διοικητικά πρόστιμα των 300 ευρώ και 687 των 150 ευρώ.

Διαβάστε επίσης


Νίκος Βουδούρης: Καλά τα νέα από τα εμβόλια. H ανθρωπότητα ελπίζει

Έλεγχοι σε οίκους ανοχής

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν στην Αττική τέσσερα πρόστιμα των 5000 ευρώ σε δύο οίκους ανοχής, ένα γυμναστήριο και ένα κατάστημα επίπλων για παράβαση αναστολής λειτουργίας. Επιπλέον δύο πρόστιμα από 3.000 ευρώ σε υπευθύνους γυμναστηρίου και οίκου ανοχής για παράβαση αναστολής λειτουργίας και ένα πρόστιμο 3.000 ευρώ σε διοργανωτή ιδιωτικής συνάθροισης διεξαγωγής παράνομου τυχερού παιγνίου, στη Στερεά Ελλάδα , πρόστιμο 3.000 ευρώ σε ταβέρνα για παράβαση αναστολής λειτουργίας, στη Δυτική Ελλάδα πρόστιμο 5.000 ευρώ σε καφέ - μπαρ για παράβαση αναστολής λειτουργίας καθώς και πρόστιμο 3.000 ευρώ στον υπεύθυνο του καταστήματος, στην Κρήτη πρόστιμο 5.000 ευρώ σε καφενείο για παράβαση αναστολής λειτουργίας, στην Κεντρική Μακεδονία πρόστιμο 5.000 ευρώ σε κατάστημα σιδερικών για παράβαση αναστολής λειτουργίας και πρόστιμο 3.000 ευρώ σε διοργανωτή ιδιωτικής συνάθροισης διεξαγωγής παράνομου τυχερού παιγνίου.

Στις υπόλοιπες περιπτώσεις τα πρόστιμα αφορούσαν σε άσκοπη μετακίνηση και μη χρήση μάσκας. Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου) έχουν βεβαιωθεί συνολικά 135 παραβάσεις και έχουν συλληφθεί 181 άτομα. Οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση για την προστασία της δημόσιας υγείας.
Και παράνομη χαρτοπαικτική λέσχη στην Κυψέλη. 19 συλλήψεις

Σε 19 συλλήψεις προχώρησε η ΕΛΑΣ σε διαμέρισμα στην Κυψέλη για διενέργεια παράνομων τυχερών παιχνιδιών και παραβίαση των μέτρων για την αποφυγή διάδοσης του κορονοϊού.

Το διαμέρισμα εντοπίστηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Κυψέλης με τη συνδρομή της ΟΠΚΕ. Σε βάρος των συλληφθέντων, μεταξύ των οποίων είναι και η μισθώτρια του διαμερίσματος, σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας περί τυχερών παιχνιδιών και παραβίαση των μέτρων για την πρόληψη ασθενειών.

Σημειώνεται, ότι στο διαμέρισμα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 3 τραπέζια με επικάλυψη τσόχας, 25 τράπουλες και το χρηματικό ποσό των 690 ευρώ.

Παράλληλα, σε βάρος των συλληφθέντων επιβλήθηκε πρόστιμο 300 ευρώ, επειδή δεν είχαν βεβαίωση μετακίνησης. Όσον αφορά τη μισθώτρια του διαμερίσματος της επιβλήθηκε πρόστιμο 3.000 ευρώ για παραβίαση των διατάξεων περί αποφυγής της διάδοσης του κορονοϊού.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.