Γιατρός του Σωτηρία: «Ίσως έρθει η στιγμή που θα διαλέγουμε ασθενείς»


Σύμφωνα με τον Κώστα Ποντίκη, το άσχημο σενάριο θα ήταν να χρειαστεί οι γιατροί να ασκήσουν εντατική θεραπεία έξω από τον χώρο της εντατικής θεραπείας

Ο υπεύθυνος βάρδιας ΜΕΘ στο νοσοκομείο Σωτηρία, Κώστας Ποντίκης μίλησε για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται το νοσοκομείο λόγω του κορoνοϊού τονίζοντας πως βρίσκεται πολύ κοντά στην πληρότητα των κλινών τις τελευταίες ημέρες. Επιπλέον, σημείωσε πως δεν έχουν φτάσει σε επιλογή ασθενών στις ΜΕΘ, αλλά δυστυχώς είναι και αυτό ένα ενδεχόμενο.

Όπως είπε ο εντατικολόγος κ. Ποντίκης, «το νοσοκομείο δέχεται ένα σταθερό φορτίο από τις αρχές του Σεπτεμβρίου. Παρακολουθούμε τους αριθμούς να ανεβαίνουν και δεν ξέρουμε αν αυτή η σταθερότητα θα διατηρηθεί. Ελπίζουμε να διατηρηθεί. Τις τελευταίες ημέρες δουλεύουμε πολύ κοντά στην πληρότητα». Σύμφωνα με τον Κώστα Ποντίκη, το άσχημο σενάριο θα ήταν να χρειαστεί οι γιατροί να ασκήσουν εντατική θεραπεία έξω από τον χώρο της εντατικής θεραπείας.

«Σε μια βαριά επιδημία ακόμη και πολύ καλά συστήματα υγείας από εμάς δεν τα έβγαλαν πέρα. Το θέμα παίζεται στην πρόληψη. Δεν έχουμε φτάσει στο σημείο να διαλέγουμε ασθενείς, αλλά είναι ένα ενδεχόμενο το οποίο ελπίζουμε να μη γίνει», είπε χαρακτηριστικά.

Τρομάζουν οι διασωληνώσεις

Χθες, Κυριακή η χώρα μας κατέγραψε δύο ακόμη αρνητικά ρεκόρ, καθώς σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΕΟΔΥ σε 24 ώρες σημειώθηκαν 35 θάνατοι, ενώ παράλληλα 228 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 66 ετών. 57 (25.0%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 88.2%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 323 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Την ίδια ώρα, καταγράφηκαν 1.914 κρούσματα του κορονοϊού, ενώ σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, σήμερα αναμένεται να ξεπεράσουν και πάλι τις 2.000, ωστόσο, αυτό που ανησυχεί περισσότερο είναι ο αριθμός των διασωληνωμένων που ολοένα κι αυξάνονται.



Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.