Χαρδαλιάς: Πότε θα επιβάλλεται πρόστιμο για τις ασπίδες προσώπου


Παρότι εδώ και μήνες έχει γίνει γνωστό από το υπουργείο Υγείας και άλλους φορείς, πως οι ασπίδες προσώπου δεν προσφέρουν ίδια προστασία συγκριτικά με τις μάσκες, είναι η πρώτη φορά που η πολιτεία ξεκαθαρίζει πως η χρήση τους δεν καλύπτει τους πολίτες και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν τις μάσκες.
Η ασπίδα προσώπου δεν θεωρείται μάσκα και όσοι την φοράνε κινδυνεύουν με πρόστιμο, δήλωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς. Παρόλα αυτά, διευκρίνισε πως ορισμένα άτομα γλιτώνουν το πρόστιμο, ή τουλάχιστον στην περίπτωση τους θα υπάρξει επιείκεια από τους ελεγκτικούς μηχανισμούς.

«Οι ελεγκτικοί μηχανισμοί είναι πιο επιεικής σε περίπτωση που κάποιος έχει χρόνιο νόσημα», δήλωσε χαρακτηριστικά, ο Νίκος Χαρδαλιάς.

Σύμφωνα με τη σχετική εγκύκλιο, η ασπίδα προσώπου θεωρείται ότι προσφέρει χαμηλότερο βαθμό προστασίας από τη μάσκα, όσον αφορά την πρόληψη της μετάδοσης σταγονιδίων. Οι ασπίδες προσώπου δεν ισοδυναμούν με μάσκα και η χρήση τους γίνεται συμπληρωματικά με τις μάσκες προστασίας.

«Εάν πρόκειται να χρησιμοποιηθούν ασπίδες προσώπου, πρέπει να διασφαλιστεί η σωστή σχεδίαση που καλύπτει τις πλευρές του προσώπου και κάτω από το πηγούνι καθώς και ο επαρκής καθαρισμός και απολύμανσή τους» αναφέρεται.

«Ασπίδες, που καλύπτουν μερικώς το πρόσωπο ή μόνο το στόμα και την μύτη (mouth shields) θα πρέπει να αποκλείονται γιατί δεν προσφέρουν προστασία ούτε στον χρήστη ούτε σε άλλο άτομο και δεν θεωρούνται ότι αποτελούν μάσκα προστασίας» αναφέρεται στην εγκύκλιο.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.