«Κλείνουν» τα λύκεια σε Θεσσαλονίκη - Σέρρες: Μόνο τηλεκπαίδευση


Λουκέτο μπαίνει στα λύκεια που βρίσκονται σε Θεσσαλονίκη και Σέρρες, ενώ επιτρέπεται μόνο η τηλεκπαίδευση. Τι αλλάζει στα σχολεία και στα πανεπιστήμια.

Τα λύκεια θα μείνουν κλειστά σε όλη την διάρκεια του lockdown στη Θεσσαλονίκη και στις Σέρρες, σύμφωνα με απόφαση της Πολιτικής Προστασίας.

Πιο αναλυτικά, τα σχολεία θα μείνουν ανοιχτά στις δύο συγκεκριμένες περιοχές, αλλά τα λύκεια και τα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα θα είναι κλειστά, ενώ θα γίνεται τηλεκπαίδευση.

Επίσης, η Πολιτική Προστασία διευκρίνισε, πως ειδικά για τα σχολεία και την μεταφορά ανηλίκων στο σχολείο, πρέπει οι γονείς να στέλνουν sms στο 13033 με την επιλογή 4, η οποία είναι για:

Μετάβαση για παροχή βοήθειας σε ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη. Μεταφορά από και προς τον τόπο εργασίας συζύγου ή συγγενούς πρώτου βαθμού, εφόσον υφίσταται σχετική ανάγκη. Μεταφορά ανηλίκου από και προς σχολική μονάδα [SMS – Επιλογή 4].

Σύμφωνα πάντα με την ΓΓΠΠ, η μετάβαση ανήλικων τέκνων από και προς τις σχολικές μονάδες επιτρέπεται από έναν γονέα/κηδεμόνα με την αποστολή SMS – Επιλογή 4 και με πιστοποιητικό-βεβαίωση της Διεύθυνσης του σχολείου, στην οποία αναγράφονται η διεύθυνση της σχολικής μονάδας και η διεύθυνση κατοικίας του μαθητή-τριας.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.