Κορονοϊός: Δέκα κρούσματα σε ογκολογική κλινική στη Λάρισα


Εννέα ασθενείς και ένας γιατρός βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό, ενώ τέσσερα ακόμη δείγματα είναι ύποπτα συμπτωματικά στην Ογκολογική Κλινική της Λάρισας

Ανακοίνωση εξέδωσε η διοίκηση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας αναφορικά με τα κρούσματα κορονοϊού που εντοπίστηκαν στην ογκολογική κλινική του νοσοκομείου. 

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση, εννέα ασθενείς βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό καθώς και ένας γιατρός, ενώ τέσσερα ακόμη δείγματα είναι ύποπτα, καθώς έχουν συμπτώματα του ιού. Ήδη η κλινική έχει αδειάσει και έχει γίνει απολύμανση, ενώ οι υπόλοιποι ασθενείς μεταφέρθηκαν σε χώρο ήδη διαμορφωμένο για τα ύποπτα περιστατικά.

Παράλληλα, θα γίνεται προληπτικός έλεγχος των ασθενών πριν εισέλθουν στη μονάδα εξωτερικής χημειοθεραπείας, αλλά και επαναληπτικός έλεγχος του προσωπικού. 

Αναλυτικά η δήλωσή του διοικητή κ. Κατσικονούρη: "Σήμερα 11/11/2020, στην Ογκολογική Κλινική του Π.Γ.Ν. Λάρισας, μετά από τον εντοπισμό ενός θετικού για SARS-COV2 περιστατικού, ανιχνεύθηκαν εννέα (9) θετικά και τέσσερα (4) ύποπτα συμπτωματικά εκ των είκοσι δύο (22) συνολικά ασθενών που νοσηλεύονται.

Παράλληλα, ένας εκ των ιατρών της κλινικής ανευρέθη θετικός.
 
Η Διοίκηση του Π.Γ.Ν.Λ. προχώρησε άμεσα στην μεταφορά των υπολοίπων ασθενών σε χώρο ήδη διαμορφωμένο για τα ύποπτα περιστατικά και οργάνωσε την απολύμανση της κλινικής.

Για την ταχεία και ασφαλή αποκατάσταση της λειτουργίας της κλινικής, θα γίνει επαναληπτικός έλεγχος του προσωπικού.

Τέλος, προκειμένου να διασφαλιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία της μονάδας εξωτερικής χημειοθεραπείας, δόθηκε εντολή για προληπτικό έλεγχο όλων των θεραπευόμενων ασθενών προ της ενάρξεως της αγωγής."

Yπενθυμίζεται ότι η Λάρισα ήταν τρίτη σε κρούσματα στην ανακοίνωση του ΕΟΔΥ και την Τετάρτη με 137 λοιμώξεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.