Εικόνες σοκ στη Νάπολη: Ασθενείς περιμένουν στα αυτοκίνητα με φιάλες οξυγόνου


Ουρές σχηματίζονται στη Νάπολη έξω από τα νοσοκομεία, καθώς προσέρχονται πολλοί άνθρωποι με ήπια συμπτώματα Covid-19 οι οποίοι ανησυχούν. Πολλοί ασθενείς παραμένουν στα αυτοκίνητά τους με φιάλες οξυγόνου. 
«Τα νοσοκομεία μας είναι στο χείλος της κατάρρευσης», λένε Ιταλοί γιατροί και νοσοκόμοι, την ώρα που τα κρούσματα στη χώρα ξεπερνούν πλέον το ένα εκατομμύριο. Από την αρχή της πανδημίας, έχουν καταγραφεί 1.028.424 κρούσματα.

Χαρακτηριστικές είναι και οι εικόνες από γηροκομείο στο Καστελφράνκο Βένετο όπου δύο άντρες αγκαλιάζονται και κρατούν ο ένας τα χέρια του άλλου, φορώντας ειδικό πλαστικό κάλυμμα.



Νέα δραματική έκκληση σε ό,τι αφορά τη δυνατότητα των νοσοκομείων της χώρας να δεχθούν νέους ασθενείς με κορονοϊό απευθύνει το ιατρικό και το νοσηλευτικό προσωπικό της Ιταλίας.

«Τα νοσοκομεία είναι στο χείλος της κατάρρευσης λόγω έλλειψης προσωπικού και κλινών, ενώ συνεχίζεται αδιάκοπα η έλευση ασθενών, εξαιτίας της ασταμάτητης διάδοσης του ιού», γράφουν σε ανοικτή επιστολή τους Ιταλοί γιατροί, νοσηλευτές και γεροντολόγοι. «Η κατάσταση είναι δραματική. Ορθώς οι αρμόδιες αρχές παρακολουθούν την πληρότητα των ΜΕΘ, αλλά σε πολλά νοσοκομεία έχουν γεμίσει και τα κρεβάτια στους θαλάμους», προσθέτουν.



Παράλληλα, τονίζουν ότι υπό τις παρούσες συνθήκες δεν μπορούν να εγγυηθούν την πρέπουσα φροντίδα σε όλους τους πολίτες οι οποίοι δεν πάσχουν από κορονοϊό, αλλά από χρόνιες και μη ασθένειες.

«Κάθε ημέρα γίνεται όλο και δυσκολότερο να βρεθούν κλίνες για τους ασθενείς με covid οι οποίοι μεταφέρονται στα έκτακτα περιστατικά των νοσοκομείων. Έχει ξεπερασθεί το όριο χωρητικότητας και δοκιμάζεται σκληρά η δυνατότητα θεραπείας και φροντίδας στα νοσοκομεία μας» υπογραμμίζουν.


Πηγή: ΕΡΤ

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.