Ζέρβας: Τα δημοτικά δεν πρέπει να ανοίξουν για κανένα λόγο στη Θεσσαλονίκη


Τον κώδωνα του κινδύνου για τις συνέπειες του κορονοϊού στη Θεσσαλονίκη έκρουσε την Κυριακή ο δήμαρχος της πόλης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, υπογραμμίζοντας ότι τα δημοτικά σχολεία δεν πρέπει να ανοίξουν για κανένα λόγο μέσα στο Δεκέμβριο.
Ο κ. Ζέρβας τόνισε πως κατά τις επαφές που είχε με τον Κυριάκο Μητσοτάκη το Σάββατο στη Θεσσαλονίκη, εισηγήθηκε να μην ανοίξει τίποτα, αν οι δείκτες δεν δείχνουν μεγάλη μείωση του ιικού φορτίου.

Σε ό,τι αφορά το λιανεμπόριο είπε ότι «ίσως είναι το μόνο που μπορεί να ανοίξει για κάποιες μέρες με κανόνες».



Κατά τα λοιπά, μιλώντας στον ραδιοσταθμό «ΣΚΑΪ 100,3», ο κ. Ζέρβας υπογράμμισε πως οι αποφάσεις της κυβέρνησης για το πότε και πώς θα γίνει η σταδιακή άρση των μέτρων θα βασιστούν στα επιδημιολογικά δεδομένα των επόμενων ημερών και τις εισηγήσεις των ειδικών.

«Από την επεξεργασία των λυμάτων φαίνεται ότι η περιφερειακή ενότητα Θεσσαλονίκης βρίσκεται τώρα, εκεί που ήταν στις αρχές Νοεμβρίου, όταν επιβλήθηκε το lockdown», δήλωσε σχετικά.

Ωστόσο, προειδοποίησε πως «αν κάτι δεν πάει καλά, τότε θα έχουμε αναζωπύρωση στις αρχές Δεκεμβρίου».



Στη συνέχεια τόνισε ότι παραμένει πολύ υψηλό το ιικό φορτίο στους δήμους γύρω από την Θεσσαλονίκη και συγκεκριμένα σε Πυλαία, Χορτιάτη, Λαγκαδά και Ωραιόκαστρο.

Τέλος, είπε ότι «είναι βασανιστικοί οι ρυθμοί μείωσης των κρουσμάτων».

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.