Πέτσας: Ερχόταν τσουνάμι. Ατομική μας ευθύνη η διάρκειά του λοκντάουν


Η ατομική ευθύνη και η συλλογική μας ωριμότητα θα είναι καθοριστικοί παράγοντες, ώστε το lockdown να παραμείνει στο διάστημα των 3 εβδομάδων, σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, τονίζοντας ότι ο πρωθυπουργός πήρε την απόφαση για νέα καθολική απαγόρευση, καθώς θέλησε να δράσουμε νωρίτερα, παρά αργότερα.
Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ο κυματισμός που άρχισε τον Αύγουστο, θα γινόταν τσουνάμι το Νοέμβριο.

Ο κ. Πέτσας σημείωσε ότι οι έλεγχοι από τις αρμόδιες υπηρεσίες του κράτους είναι εντατικοί και εκτροπές στην τήρηση των μέτρων - όπως το πάρτι στο ξενοδοχείο - δε θα γίνονται ανεκτές.

Ο Στέλιος Πέτσας υπογράμμισε ότι από σήμερα οι 200 επιτυχόντες και οι 100 επιλαχόντες του διαγωνισμού για την πρόσληψη γιατρών στις ΜΕΘ μπορούν να προσέρχονται στα νοσοκομεία για να αναλάβουν υπηρεσία.

Διευκρίνισε ότι λόγω των περιορισμών στην κυκλοφορία δε θα γίνονται τα τεστ του ΕΟΔΥ στις πλατείες, και οι έλεγχοι του Οργανισμού θα είναι στοχευμένοι. Τόνισε ότι θα γίνονται πάνω από 25 χιλιάδες τεστ ημερησίως.

Ανέφερε μάλιστα, πως χθες βράδυ μετά τις 9 εστάλησαν πάνω από 1 εκατ. SMS για σωματική άσκηση, προειδοποιώντας ότι η καταστρατήγηση των μέτρων θα βρει απέναντι της τους ελέγχους.

Ο κ. Πέτσας, πρόσθεσε επίσης ότι στόχος είναι ταυτόχρονα να αντιστρέψουμε τις αυξητικές τάσεις, να χαμηλώσουμε τις επιδημιολογικές καμπύλες και να δημιουργήσουμε συνθήκες που θα μας επιτρέψουν να έχουμε πιο κανονικές γιορτές τα Χριστούγεννα, με καλύτερη και ασφαλέστερη λειτουργία της αγοράς που είναι τόσο αναγκαία για όλους τους πολίτες, επιχειρηματίες και τους καταναλωτές.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.