Λινού: Αν είναι να πάρουμε απόφαση για τα σχολεία πρέπει να γίνουν τεστ


Η καθηγήτρια επιδημιολογίας Αθηνά Λινού μίλησε για την πρόταση του προέδρου της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα να οριστεί ως υπουργός Υγείας ευρείας αποδοχής, αλλά και για τη ζοφερή πραγματικότητα που βιώνουμε τις τελευταίες εβδομάδες λόγω της έξαρσης του κορονοϊού.
«Λίγες ώρες πριν με είχαν ρωτήσει αν μπορούν να αναφέρουν το όνομά μου στη Βουλή, και είπα, ναι. Όποτε μου ζητήθηκε από την κυβέρνηση να συνδράμω το έκανα, αυτό δεν σημαίνει ότι ζητάω κάποια θέση» είπε χαρακτηριστικά η κ. Λινού στην «Ωρα Ελλάδος» του Open TV.

«Θα άλλαζα την κατάσταση στα Μέσα Μεταφοράς. Πρέπει να τηρείται η απόσταση σε 1,5 μέτρο. Δεν μου αρέσουν τα αστυνομικά μέτρα».

Για τα δημοτικά σχολεία και το ενδεχόμενο να κλείσουν είπε: «Να γίνουν τεστ, να γίνουν μελέτες για τη διασπορά. Θα ήθελα να δω γενικευμένα τεστ. Αν είναι να πάρουμε απόφαση για τη Δευτέρα για τα σχολεία πρέπει να γίνουν τεστ στα σχολεία».

«Χάσαμε χρόνο, δεν μελετήσαμε επαρκώς τα πράγματα. Οι 50 νεκροί είναι πριν από 3 εβδομάδες. Δεν μετράει ακόμη η καραντίνα. Κλείνουμε τα παιδιά στο σπίτι χωρίς εφικτή τηλεκπαίδευση». Η κ. Λινού ξεκαθάρισε ότι θα πρέπει «να γίνεται συνταγογράφηση των τεστ».

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.