Ο πρωθυπουργός ενημερώνει σήμερα τη Βουλή για τις εξελίξεις στην πανδημία


Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην συνεδρίαση της Βουλής θα ενημερώσει το σώμα για την εξέλιξη της πανδημίας του κορονοϊού.
Η συνεδρίαση που θα ξεκινήσει λίγο μετά τις 11 το πρωί, αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, καθώς μετά τον πρωθυπουργό θα τοποθετηθούν και οι αρχηγοί της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο κ. Μητσοτάκης θα ενημερώσει για την κυβερνητική πολιτική σχετικά με την αντιμετώπιση της πανδημίας, δίνοντας στοιχεία για την επιδημιολογική κατάσταση στη χώρα και τα μέτρα αντιμετώπισης του κορονοϊού. Αφού τοποθετηθούν οι αρχηγοί της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αναμένεται να απαντήσει ο πρωθυπουργός και θα ακολουθήσουν οι δευτερολογίες των κ.κ. Τσίπρα, Γεννηματά, Κουτσούμπα, Βελόπουλου και Βαρουφάκη, πριν κλείσει η διαδικασία με την τριτολογία του πρωθυπουργού.

Βάσει της διαδικασίας του άρθρου 142Α, οι τοποθετήσεις των αρχηγών πρέπει να είναι σύντομες, ωστόσο, λόγω της σοβαρότητας του θέματος και της εξελισσόμενης εφαρμογής των αυστηρών απαγορευτικών μέτρων, αναμένεται να δοθεί άπλετος χρόνος.

Σημειώνεται ότι στην παρούσα Βουλή, έχουν διεξαχθεί άλλες δύο συνεδριάσεις, σύμφωνα με την ειδική διαδικασία του άρθρου 142Α (ενημέρωση από τον πρωθυπουργό για θέματα επικαιρότητας), και μία προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση, κατόπιν αιτήματος της κ. Γεννηματά.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.