Κορονοϊός: Πόσοι θάνατοι οφείλονται στην Covid - Τι ισχύει στην Ελλάδα, η αποτυχία της Σουηδίας


Αποκαλυπτικά στοιχεία φέρνει στη δημοσιότητα η έρευνα του ethnos.gr και του Νίκου Καρδούλα (Αγρονόμος Τοπογράφος Μηχανικός του Ε.Μ.Π., MSc στην Αγγλία και Συνταγματάρχης ε.α.) σχετικά με το πραγματικό ποσοστό θνησιμότητας που οφείλεται στη πανδημία του κορονοϊού, συγκριτικά με τους συνολικούς θανάτους που οφείλονται σε όλα τα υπόλοιπα αίτια στην Ευρώπη, εντός του 2020. Μέχρι τις 19 Νοεμβρίου, 7 ευρωπαϊκές χώρες παρουσίασαν ποσοστά θανάτων λόγω κορονοϊού άνω του 10%, συγκριτικά με τους θανάτους όλων των αιτιών. Ακολουθούν στοιχεία για την κατάσταση στη χώρα μας αλλά και για την... αποτυχία των πρακτικών που εφάρμοσε η Σουηδία.

Στην Ελλάδα 88.278 θάνατοι από 21 Φεβρουαρίου

Ποσοστά από 5% έως 10% παρουσίασαν 12 χώρες, ποσοστά από 2% έως 5% παρουσίασαν 12 χώρες, ποσοστά από 1% έως 2% παρουσίασαν 8 χώρες μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα, ενώ ποσοστά κάτω από 1% παρουσίασαν 5 χώρες με την Κύπρο να βρίσκεται στην καλύτερη θέση διεκδικώντας μία πολύ καλή πρωτιά. Η Ελλάδα βρίσκεται στην 12η θέση που θεωρείται πολύ καλή επίδοση. Από τις 21 Φεβρουαρίου μέχρι 19 Νοεμβρίου στην Ελλάδα καταγράφηκαν 88.278 θάνατοι συνολικά και οι 1.347 από αυτούς είναι από κορονοϊό.

Η αποτυχία της Σουηδίας

Το μοντέλο της Σουηδίας, η σημαία των «συνομοσιολόγων», μόνο επιτυχημένο δεν μπορεί να χαρακτηρισθεί, αφού η Σουηδία κατατάσσεται στην 34η χειρότερη θέση μεταξύ 44 ευρωπαϊκών χωρών, με ποσοστό θνησιμότητας λόγω μόνο του κορονοϊού 8,5%, με το μέσο όρο της Ευρώπης να είναι 5,3%. Πριν μία εβδομάδα ακόμη και η υπηρεσία δημόσιας υγείας της Σουηδίας παραδέχθηκε την αποτυχία των προβλέψεων του μοντέλου τους, ενώ κριτική κατά της στρατηγικής της χώρας τους τάσσονται Σουηδοί ιολόγοι, οι οποίοι τονίζουν ότι η στρατηγική της Σουηδίας έχει αποδειχθεί δραματική αποτυχία.


Διαβάστε περισσότερα στο ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.