Lockdown: Τι επιτρέπεται και τι απαγορεύεται από την Παρασκευή 13 Νοεμβρίου


Πιο σκληρό lockdown, με νέα μέτρα κατά του κορονοϊού σε όλη τη χώρα ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς προκειμένου να «σπάσει» η αλυσίδα μετάδοσης, η οποία καθημερινά αυξάνεται σε επικίνδυνα επίπεδα.
Έτσι, από την Παρασκευή 13 Νοεμβρίου:

Απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 21:00 έως τις 05:00 από την Παρασκευή 13 Νοεμβρίου σε όλη τη χώρα. Στο διάστημα αυτό επιτρέπεται η μετακίνηση μόνο για εργασία, υγεία και μικρή βόλτα κατοικιδίου. Το μικρή βόλτα κατοικιδίου αφορά σε περιοχή πολύ κοντά στο σπίτι. Οσον αφορά στην εργασία είναι απαραίτητο το έγγραφο μετακίνησης του εργοδότη, ενώ όσον αφορά στα θέματα υγείας επιτρέπεται η έξοδος μόνο σε σοβαρές περιπτώσεις.

Τηλεργασία: Κάθε Οργανισμός υποχρεούται να λειτουργεί με το άκρως απαραίτητο προσωπικό και να διαθέτει έκθεση ανά πάσα ώρα και στιγμή. Ο Ν Χαρδαλιάς ανακοίνωσε ότι εντείνονται πλέον οι έλεγχοι στις επιχειρήσεις για να διαπιστωθεί αν τηρείται το μέτρο, ενώ έκανε έκκληση στους τηλεοπτικούς σταθμούς να περιορίσουν τους καλεσμένους στα τηλεοπτικά στούντιο.

Άθληση: Το «μετακίνηση 6», όπως διευκρίνισε ο Νίκος Χαρδαλιάς δεν αφορά άθληση σε αθλητικά σωματεία, αλλά σε ατομική άσκηση και μέχρι 3 άτομα με αποστάσεις και σε μικρή απόσταση από το σπίτι.

Ο Νίκος Χαρδαλιάς επανέλαβε πως για όλα τα παραπάνω ισχύει κανονικά η χρήση του SMS 13033. Ολα αυτά την στιγμή που είναι σε εξέλιξη μία πάρα πολύ μεγάλη μάχη για να αντέξει το σύστημα υγείας το δεύτερο σφοδρό κύμα του κορονοϊού είναι σε εξέλιξη και οι ΜΕΘ πιέζονται πάρα πολύ. Εδώ και πολλές εβδομάδες οι εισαγωγές σε σχέση με τα εξιτήρια στα νοσοκομεία είναι πολύ περισσότερες και έτσι επιβαρύνονται και οι κλίνες ΜΕΘ αλλά και γενικότερα οι κλίνες των νοσοκομείων.

Όσον αφορά την ατομική άθληση ο κ. Χαρδαλιάς ανέφερε: «Αυτή δεν αφορά στην άθληση - προπόνηση στο πλαίσιο των αθλητικών σωματείων. Αλλά αυστηρά και μόνο στην ατομική άθληση σε συνθέσεις έως 3 άτομα και με ισχυρή σύσταση η άθληση να πραγματοποιείται κοντά στην οικία των πολιτών». Ταυτόχρονα, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας ξεκαθάρισε ότι το κυνήγι και το ψάρεμα δεν επιτρέπονται κατά τη διάρκεια του lockdown.



Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.