Lockdown: Πώς και ποιοι θα μετακινούνται μετά τις 21:00


Καθολική απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 21:00 το βράδυ έως και τις 05:00 το πρωί για χρονικό διάστημα τριών εβδομάδων, αρχής γενομένης από το Σάββατο 7 Νοεμβρίου προβλέπει μεταξύ άλλων το lockdown που ανακοίνωσε την Πέμπτη ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.
Το ερώτημα, λοιπόν, που διατυπώνεται είναι πώς και για ποιους λόγους θα μπορούν να μετακινούνται οι πολίτες κατά το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα.

Αφενός, θα ισχύει η χρήση του γραπτού μηνύματος SMS με την αποστολή του στον αριθμό 13033 και ειδικότερα η χρήση του κωδικού 1 που αφορά τη μετάβαση του πολίτη σε φαρμακείο ή σε ιατρείο (σ.σ. κατόπιν συνεννόησης με τον εκάστοτε γιατρό).

Αφετέρου, ενδεχομένως θα επιστρέψει και η χρήση του ειδικού εντύπου κυκλοφορίας τύπου Α, όπως αυτό είχε χρησιμοποιηθεί και κατά τη διάρκεια του lockdown τον περασμένο Μάρτιο. Ωστόσο, η συγκεκριμένη διαδικασία αναμένεται να εξειδικευθεί στις 18:00 την Πέμπτη από τον αρμόδιο υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκο Χαρδαλιά.

Δικαιολογούνται εξάλλου, διακομιδές σε νοσοκομεία, εφόσον ο πολίτης έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσίες του ΕΟΔΥ και έχει λάβει τις δέουσες οδηγίες ως προς το πώς θα μετακινηθεί.

Παράλληλα, δικαίωμα μετακίνησης θα έχουν όσοι εργαζόμενοι δεν υπόκεινται σε καθεστώς τηλε-εργασίας. Ωστόσο, σε αυτή την περίπτωση, οι εργαζόμενοι καλούνται να διαθέτουν ειδικό συμπληρωμένο έντυπο από τον εργοδότη τους, το οποίο θα έχει κατατεθεί ηλεκτρονικά στο σύστημα «ΕΡΓΑΝΗ», το οποίο θα περιγράφει αναλυτικά τις ώρες που θα βρίσκεται ο εργαζόμενος εκτός της οικίας του, αλλά και τις περιοχές στις οποίες θα κινηθεί.

Το συγκεκριμένο έντυπο θα πρέπει να επιδεικνύεται σε κάθε ζήτηση από τις αρμόδιες αστυνομικές αρχές που θα προχωρούν σε ελέγχους επί των μετακινήσεων κατά τη διάρκεια του ωραρίου απαγόρευσης κυκλοφορίας (21:00 με 05:00).

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.