Συναγερμός για τη Β. Ελλάδα. Σφραγίζονται τα βόρεια σύνορα μετά το ρεκόρ κρουσμάτων στη Θεσσαλονίκη


Με ιδιαίτερη ανησυχία «υποδέχθηκε» η κυβέρνηση τη νέα ψυχρολουσία από κρούσματα κορονοϊού που ανακοίνωσε το τελευταίο 24ωρο ο ΕΟΔΥ.
Ο νέος τραγικός απολογισμός ήταν 3.209 νέα κρούσματα, 60 νεκροί και 480 διασωληνωμένοι από τον κορονοϊό στις ΜΕΘ, στοιχείο που ωθεί στα όρια της ασφυξίας το ΕΣΥ.

Ιδιαίτερη ανησυχία προκαλεί στους ειδικούς η ιδιαίτερη επιδημιολογική επιβάρυνση στη Βόρεια Ελλάδα. Στη Θεσσαλονίκη εντοπίστηκαν 905 κρούσματα, ενώ όπως ανακοίνωσε ο Βασίλης Κικίλιας, όλη η Βόρεια Ελλάδα είναι στα κόκκινα.

Μια ακόμη πηγή ανησυχίας είναι η μεγάλη διασπορά του ιού στα χερσαία σύνορα της χώρας αλλά και στις περιοχές όπου παρατηρούνται μετακινήσεις από εργάτες γης.

Για την κατάσταση ενημερώθηκε και ο Κυριάκος Μητσοτάκης μόλις επέστρεψε από το Αμπου Ντάμπι σε σύσκεψη με την επιτροπή.

Έτσι, σύμφωνα με πληροφορίες στο τραπέζι έχουν πέσει νέα μέτρα τις επόμενες ημέρες στα χερσαία σύνορα της χώρας ενώ υπάρχουν εισηγήσεις για αυστηρότερο lockdown σε όλη τη Βόρεια Ελλάδα. 


Σύμφωνα με το MEGA, τις τελευταίες ώρες υπάρχουν συνεχείς συσκέψεις κυβερνητικού κλιμακίου και λοιμωξιολόγων προκειμένου να φρενάρουν το κύμα του κορονοϊού.

Στο πλαίσιο αυτό, όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές, η κυβέρνηση οδηγείται στη λήψη νέων έκτακτων μέτρων, ένα από τα οποία είναι το κλείσιμο όλων των χερσαίων συνόρων στη Βόρεια Ελλάδα.

Ενδεχομένως, μάλιστα, τις επόμενες ώρες να ανακοινωθούν κι άλλοι πιο αυστηροί περιορισμοί, κυρίως σε ό,τι αφορά στην κινητικότητα των πολιτών, με την κατάσταση να χαρακτηρίζεται οριακή.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.