Τσακρής: Σίγουρη η παράταση του lockdown. Προς γενικευμένο στη Βόρεια Ελλάδα


Δεδομένη θεωρεί την πανελλαδική παράταση του lockdown πέραν της 30ής Νοεμβρίου το μέλος της επιτροπής λοιμωξιολόγων, καθηγητής Μικροβιολογίας, Αθανάσιος Τσακρής, εκτιμώντας μάλιστα ότι τις επόμενες ημέρες θα αποφασιστεί γενικευμένο απαγορευτικό για τη Θεσσαλονίκη και τη Βόρεια Ελλάδα ευρύτερα.
Όπως εξήγησε μιλώντας στον ΣΚΑΪ, στο πρώτο επιδημιολογικό κύμα σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες χρειάστηκαν δύο μήνες για να περιοριστεί η διασπορά του κορονοϊού.

«Έχουμε δρόμο ακόμα μπροστά μας. Συνεχίζεται η εκθετική πορεία των κρουσμάτων, με μικρή μόνο επιβράδυνση. Θα χρειαστεί αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα για να δούμε απτά αποτελέσματα», τόνισε ο καθηγητής.

«Πολλοί από τους ειδικούς συστήνουν ακόμα πιο δραστικά μέτρα, ανάλογα με αυτά του Μαρτίου. Νομίζω ότι θα κινηθούμε εκεί τελικά, προκειμένου να μπορεί να ανταποκριθεί το ΕΣΥ. Αυτό νομίζω θα γίνει σχετικά άμεσα», σημείωσε ο κ. Τσακρής.

«Κυρίως στη Βόρεια Ελλάδα (σ.σ.: θα εφαρμοστεί το γενικευμένο lockdown), εκεί είναι τα μεγαλύτερα προβλήματα, πρέπει οπωσδήποτε να αντέξει το ΕΣΥ. Πολύ πιθανόν να υπάρξουν εισηγήσεις τις επόμενες μέρες. 30 Νοεμβρίου θα έχουμε σίγουρα παράταση. Προτεραιότητα είναι να αντέξουν οι ΜΕΘ», υπογράμμισε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.