Λινού: Δεν είναι πραγματικό lockdown το σημερινό


Για το δεύτερο lockdown που επιβλήθηκε στη χώρα μίλησε η καθηγήτρια Επιδημιολογίας της Ιατρικής Σχολής του πανεπιστημίου Αθηνών, Αθηνά Λινού.
Αρχικά, η καθηγήτρια επεσήμανε πως «δεν αρκεί μόνο να εξαγγείλεις μέτρα, αλλά θα πρέπει να τα κάνεις επιθυμητά, εφικτά και πιστευτά. Και αυτό είναι αρκετά δύσκολο με αυτή τη νόσο».

Συγκεκριμένα, η κα Λινού αναφερόμενη στο lockdown, επισήμανε πως «δεν είναι πραγματική καραντίνα αυτό που ισχύει τώρα. Θα ήταν εάν όλος ο κόσμος έμενε στο σπίτι του και έβγαινε μόνο για να προμηθευθεί φάρμακα, νερό και φαγητό. Δεν ξέρω αν μπορούμε να τα καταφέρουμε με οποιαδήποτε άλλη μορφή καραντίνας» και συνέχισε:

«Τις επόμενες ημέρες θα φανεί εάν είναι αναγκαία η λήψη πρόσθετων μέτρων. Η πολιτεία σχοινοβατεί. Είναι ανάμεσα στη διατήρηση της οικονομίας, της ψυχικής ισορροπίας των πολιτών και της καταπολέμησης της νόσου».

Καταλήγοντας, επανέλαβε, πως «υπήρξε καθυστέρηση των μέτρων που θα ενθάρρυναν τους ανθρώπους να τηρήσουν την καραντίνα. Θα μας βοηθούσαν να πάρουμε έγκαιρα τοπικά μέτρα για να περιορίσουμε την πανδημία».

πηγή: athensvoice.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.