Βατόπουλος: Δεν αποκλείεται παράταση του lockdown αν δεν αποδώσουν τα μέτρα


Καλεσμένος στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» του OPEN TV βρέθηκε ο καθηγητής Μικροβιολογίας, Αλκιβιάδης Βατόπουλος, ο οποίος σχολίασε τις τρέχουσες εξελίξεις του κορονοϊού στη χώρα, με το νέο καθολικό lockdown που τίθεται σε ισχύ από το πρωί του Σαββάτου 7 Νοεμβρίου, ενώ σχολίασε τη διχογνωμία σχετικά με τα μέτρα στα σχολεία και το ενδεχόμενο να είχαμε διαφορετικά αποτελέσματα αν είχε επιβληθεί η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους νωρίτερα.
Στο ερώτημα εάν οι τρεις εβδομάδες είναι αρκετές για την ανάσχεση του κορονοϊού, ο κ. Βατόπουλος απάντησε: «Καταρχάς, ο κόσμος να μην φοβηθεί αν έχουμε αύξηση κρουσμάτων τις επόμενες 1 - 2 ημέρες. Λογικά, το lockdown θα αρχίσει να έχει επίδραση στα κρούσματα μετά από μία εβδομάδα περίπου. Οπότε, οι άλλες δύο εβδομάδες θα είναι αρκετές για να δούμε μία σημαντική ελάττωση των κρουσμάτων, αν όλα πάνε καλά». Παράλληλα, ο καθηγητής τόνισε ότι υπάρχει η δυνατότητα επέκτασης του lockdown αν δεν αποδώσουν τα μέτρα, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Τίποτα δεν αποκλείω».

Αναφορικά με τις αντιδράσεις για τα σχολεία που παραμένουν ανοιχτά και γιατί επικράτησε η άποψη να εξακολουθήσουν να λειτουργούν τα δημοτικά, ο κ. Βατόπουλος ανέφερε: «Η πιθανότητα λοίμωξης στα παιδιά είναι μικρή και η μετάδοση από τα παιδιά είναι μικρή», ενώ σημείωσε: «Δεν πείσαμε τη νεολαία να αποφύγει τις βραδινές εξόδους».

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.